Ξεκινούν οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο: Οι Βρετανοί ξανάρχονται

Ξεκινούν οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο: Οι Βρετανοί ξανάρχονται
Άρση μέτρων μετακίνησεων στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Eurokinissi

Άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας σήμερα, Τετάρτη για τους Βρετανούς επισκέπτες. Ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους πολίτες να κάνουν διακοπές εντός της χώρας.

Από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα 13/07, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε το άνοιγμα των αεροδρομίων για πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια και επεσήμανε χαρακτηριστικά:

“Είμαστε μία από τις πολύ λίγες χώρες, αν όχι η μοναδική, που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους, ελέγχους ταξιδιωτών. Χρησιμοποιούμε έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους τουρίστες οι οποίοι θα υποβληθούν σε έλεγχο κατά την άφιξή τους. 

“Για τη διευκόλυνση του ελέγχου αυτού όλοι οι επισκέπτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν το έντυπο Passenger Locator Form (PLF), 48 ώρες πριν την άφιξή τους, ώστε να παίρνουν το QR Code. Έτσι νιώθουν και οι ίδιοι ασφάλεια, καθώς αντιλαμβάνονται ότι έρχονται σε ένα κράτος που είναι οργανωμένο, που παρακολουθεί, εντοπίζει έγκαιρα τυχόν κρούσμα και το απομονώνει, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα”.

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η έναρξη των πτήσεων από Σουηδία προγραμματίζεται για τις 22 του Ιουλίου, ενώ από τις ΗΠΑ για το τέλος του μήνα και αφού έχει προηγηθεί αρνητικό τεστ.

Ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να παραμείνουν εντός της χώρας  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμβούλευσε τους συμπολίτες του να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια του καλοκαιριού, για ‘ εσωτερικές διακοπές’ (staycation) στις “υπερθετικού βαθμού” φυσικές καλλονές της χώρας, αντί να ταξιδεύουν σε προορισμούς στο εξωτερικό.

“Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον κόσμο να κάνει εσωτερικές διακοπές (staycation) — τούτη η χώρα είναι μοναδικά ευλογημένη με φανταστικά μέρη για διακοπές”, τόνισε ο Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους. “Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά”.

“Προφανώς, εάν ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη για διακοπές στο εξωτερικό τότε αυτό είναι αποκλειστικώς δική τους υπόθεση και το αντιλαμβάνομαι πλήρως, όμως υπάρχουν φανταστικά, πραγματικά φανταστικά μέρη — απαράμιλλα, υπέροχα, σε υπερθετικό βαθμό μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάνε διακοπές. Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά”, επεσήμανε ο Τζόνσον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα