Οικονόμου: Φρένο στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων

Οικονόμου: Φρένο στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
Γιάννης Οικονόμου Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει επιπλέον στήριξη στους πολίτες, εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Διέψευσε τα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

Για επιπλέον μέτρα στήριξης των πολιτών, εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν έχουμε τελειώσει εδώ με τη στήριξη της κοινωνίας”.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε διαθέσιμο περιθώριο προκειμένου να ανακουφιστεί η κοινωνία, χαρακτηρίζοντας τον Απρίλιο “μήνα υλοποίησης πολύ σημαντικών μέτρων και στηρίξεων”.

Ως καταληκτικό ορόσημο για τη λήψη ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης των κοινωνιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσδιόρισε τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου, συμπληρώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση, όπως ήδη κάνει, “θα συνεχίσει πιο δραστικά να στηρίζει την ελληνική κοινωνία”.

“Αναποτελεσματικό μέτρο το πλαφόν στις τιμές ενέργειας”

Ο κ. Οικονόμου διέψευσε τα σενάρια περί επιβολής πλαφόν στις τιμές ενέργειας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μελετά “ό,τι μπορεί να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται”.

“Αν είναι να βάλουμε πλαφόν στις τιμές ενέργειας και αυτά τα λεφτά να κληθούμε να τα πάρουμε πίσω από τους φορολογουμένους, γιατί κάπως θα πρέπει να επιχορηγήσουμε τη διαφορά (…), αυτό είναι ένα μέτρο που δεν θα έχει αποτέλεσμα”, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές τιμών στην παραγωγή μεταξύ υδροηλεκτρικών, ΑΠΕ και φυσικού αερίου, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι πηγαίνει σε έναν ειδικό λογαριασμό και δίνεται απευθείας στον καταναλωτή. Σε περίπτωση επιβολής πλαφόν, ενδεχομένως να μην ήταν αυτής της έκτασης η έκπτωση στους λογαριασμούς.

Δεν κάνει κάτι συντριπτικά διαφορετικό η Ισπανία

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές που εφαρμόζει η Ισπανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό που κάνει τώρα η Ισπανία για τον δικό της καταναλωτή, είναι στην ουσία αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.

“Δεν κάνει η Ισπανία κάτι συντριπτικά διαφορετικό από αυτό που κάνουμε εμείς”, σημείωσε και πρόσθεσε πως θα έχει μια αξία να συγκριθεί η έκπτωση στο ρεύμα που τελικά θα πληρώνει ο Ισπανός καταναλωτής με τις εκπτώσεις στην Ελλάδα.

Τέλος, επεσήμανε ότι η στήριξη στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα