Καιρός: Έως 40 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Καιρός: Έως 40 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα
Στιγμιότυπo από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσει του 40 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσει του 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μικρή πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια ορεινά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ

Δορυφορική φωτογραφία από τη NASA με τις πυρκαγιές στη χώρα μας και τον καπνό που έχει απομακρυνθεί από το Αιγαίο λόγω του μελτεμιού, αλλά που καλύπτει μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.


Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο , στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 38


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Κάβο Ντόρο 4- 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την προοπτική του καιρού μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Μετά το νέο αλλά ηπιότερο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες περί τους 40 με 42 βαθμούς μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία την Πέμπτη πέφτει με παράλληλη εκδήλωση φαινομένων αστάθειας . Παρασκευή και Σαββατοκύριακο βελτιωμένος καιρός με μελτέμι το πολύ 6-7 μποφόρ στα νότια και πτώση της θερμοκρασίας

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 9/8/2020 ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρέασαν την Εύβοια και άφησαν πίσω τους 7 νεκρούς . Στις 9/8/1900 είχαμε καταιγίδα στο Αίγιο που προκάλεσε υπερχείλιση χειμάρρου και καταστροφές σε καλλιέργειες. — Το 1996 κεραυνός στη MotorOil προκάλεσε τραυματισμό εργατών και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα