Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας – Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας – Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών
Ζεστός καιρός Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία προοδευτικά θα υποχωρήσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ

Δείτε την ωριαία πρόγνωση των ανέμων για το επόμενο 48ωρο. Ιδιαίτερο πρόβλημα δεν αναμένεται στην Πελοπόννησο ενώ στην Αττική οι ΒΑ άνεμοι θα έχουν ριπές που θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας οι ριπαίες εντάσεις του Β-ΒΑ ανέμου μόνο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφώρ . Το μελτέμι πολύ δυνατό στο Ικάριο το Καρπάθιο και τη θάλασσα Ρόδου

Για σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματά του έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαικό νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ που αργότερα θα εξασθενήσουν . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 7/8/1901 είχαμε αρκετές βροχές και καταιγίδες στη Κεφαλονιά και Λευκάδα, ζημιές από τον καύσωνα σε καλλιέργειες της Ζακύνθου.
  • Το 1991 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες σε Άργος και Ναύπλιο.
  • Το 2012 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, 41°C στον Βόλο.
  • Το 2015 ειχαμε δασική πυρκαγιά στη Σκόπελο από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα