Ολένα Ζελένσκα: Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας για την ημέρα της ρωσικής εισβολής και το μέλλον της χώρας

Ολένα Ζελένσκα: Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας για την ημέρα της ρωσικής εισβολής και το μέλλον της χώρας
Η Ολένα Ζελένσκα AP

Σε μια φορτισμένη συνέντευξη στη Vogue η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε πως βίωσε η οικογένειά της την πρώτη μέρα του πολέμου. Τι είπε για τις γυναίκες της Ουκρανίας.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα σε μια αποκαλυπτική και φορτισμένη συνέντευξη στην VOGUE μίλησε για την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής, την οικογένειά της, όσα της δίνουν δύναμη αλλά και τις σκέψεις της για το μέλλον.

Η πρώτη μέρα του πολέμου ήταν μια “κανονική μέρα”. “Νιώθαμε μια ένταση (…) Όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήταν αδύνατο να πιστέψουμε πως αυτό θα συνέβαινε… τον 21ο αώνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξύπνησαν μεταξύ 4 και 5 το πρωί εξαιτίας ενός κρότου. Δεν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι πρόκειται για έκρηξη. Ο άντρας της δεν ήταν στο κρεβάτι. Είχε ήδη φορέσει το κοστούμι του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που θα τον έβλεπε ντυμένο έτσι. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε να ντύνεται μόνο στρατιωτικά.

Οι δυο τους έχουν δύο παιδιά. Έναν γιο 9 ετών και μια κόρη 17. Δεν χρειάστηκε να τους εξηγήσουν κάτι. “Βλέπουν τα πάντα όπως κάθε παιδί στην Ουκρανία δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Προσπάθησα να απαντήσω αισιόδοξα στο ερώτημά τους για το πότε θα δουν τον μπαμπά τους. «Σύντομα», τους είπα. Τις πρώτες μέρες ήλπιζα πως θα μπορούσαμε να μείνουμε μαζί του. Όμως το προεδρικό γραφείο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική εγκατάσταση και τα παιδιά απαγορευόταν να μείνουν” σημειώσε η Ολένα Ζελένσκα αναφορικά με το πως κατάφερε να διαχειριστεί συναισθηματικά την κατάσταση.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στις γυναίκες της χώρας. Ζούσαν μια ειρηνική, σύγχρονη ζωή. (…) Δεν προετοίμαζαν καταφύγια για επιθέσεις από πυραύλους”. “Έπρεπε να μάθουμε πώς να συγκεντρώνουμε άμεσα τους αγαπημένους μας στο άκουσμα της σειρήνας και να τρέχουμε στο μετρό ή στο κοντινότερο υπόγειο” είπε μεταξύ άλλων ενώ περίπου τέσσερα εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες.

Η κ. Ζελένσκα αναφέρθηκε και στην πολιορκεία της Μαριούπολης. “Όταν ξεκίνησε η ρωσική πολιορκία της Μαριούπολης ήταν ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν πετούσε απλά πυραύλους αλλά βομβάρδιζε από τον αέρα. Μια από τις βόμβες έπεσε σε ένα θέατρο που κρύβονταν περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι. Περίπου 300 πέθαναν εκεί.

Σχετικά με το εάν υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει άμεσα αποκλιμάκωση η ίδια υπογράμμισε πως κανείς δεν πιστεύει τις δηλώσεις του εισβολέα ενώ τόνισε πως “δεν είναι ακόμα ορατή”.

Θα θυμάμαι πάντα τις γνωριμίες και τους φίλους, όλους τους άντρες και τα αγόρια με στρατιωτικές στολές. Θα θυμάμαι πάντα πόσο γενναίες είναι οι γυναίκες φίλες μου. Αυτές οι εύθραυστες και κομψές γυναίκες εν καιρώ ειρήνης, και όσα μπορούν να καταφέρουν με έναν πόλεμο γύρω τους! Οι ιστορίες τους με εμπνέουν. Είμαι υπερήφανη για αυτές. Και ονειρεύομαι να τις ξαναδώ” είπε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας κλείνοντας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα