Ανδρουλάκης: “Η ιστορική και κοινωνική ρίζα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ δυνατή στην ελληνική κοινωνία”

Ανδρουλάκης: “Η ιστορική και κοινωνική ρίζα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ δυνατή στην ελληνική κοινωνία”
Νίκος Ανδρουλάκης Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, την ανάγκη δημοσίου διαλόγου με τον Παπανδρέου και στην επιθυμία δημιουργίας ενός κόμματος βάσης, όχι βαρόνων.

“Απεδείχθη χθες περίτρανα ότι η ιστορική και κοινωνική ρίζα του ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ δυνατή στην ελληνική κοινωνία” υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο OPEN ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

“Η ουσία είναι μια. Η συμμετοχή είναι μεγάλη. Τη Νέα Δημοκρατία που είχε πέντε φορές μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ψήφισαν 410.000 και εμάς 270.000. Αυτό δείχνει μια τεράστια δυναμική. Αν κάνουμε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, είμαστε ενωμένοι, αναδείξουμε μια νέα γενιά στελεχών, χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πάρουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό” ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών την επόμενη Κυριακή δήλωσε “Η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. Για εμένα είναι μια νέα εκλογική μάχη, όπως τίμησα τους συνυποψηφίους μου θα τιμήσω τώρα και τον συνυποψήφιό μου. Θέλω διάλογο, συζήτηση, δεσμεύσεις και θα αγωνιστώ όπως αγωνίστηκα με πολιτικό πολιτισμό. Όπως φέρθηκα θεσμικά την προηγούμενη περίοδο με τους πέντε συνυποψηφίους μου, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση γιατί ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις”.

Ο ίδιος επεσήμανε εκ νέου πως “Η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Θα κάνω ένα κόμμα βάσης όχι ένα κόμμα βαρόνων, ένα κόμμα προγράμματος”. Αναφορικά με τα οικονομικά βάρη που κουβαλάει το ΠΑΣΟΚ εξήγησε “Είμαι ένας άνθρωπος της νέας γενιάς, δεν έχω ευθύνες γι’ αυτά που έγιναν στο παρελθόν όμως θα το αντιμετωπίσουμε κι’ αυτό όπως πρέπει. Θα καλέσουμε τους δανειστές να ρυθμίσουν τα δάνεια μας, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει σήμερα η παράταξη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα