Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές από την Παρασκευή

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές από την Παρασκευή
Αργολίδα Eurokinissi/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται να αναπτυχθούν την Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στα κεντρικά και νότια , παροδικές καταιγίδες στα βόρεια πιθανόν ισχυρές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια εως 6 με 7 μποφόρ

Για σήμερα Παρασκευή αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και στα νησιά του Αιγαίου τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΩΡΙΑΙΑΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΑΝΕΜΩΝ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 6/8/2005 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Μήλο. — Το 2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Αλεξανδρούπολη και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το 2009 ισχυρές βροχές επηρέασαν την Εύβοια με 90 χιλιοστά βροχής στη Στενή.

Το 2014 ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι έπληξαν πολλές περιοχές, πυκνό χαλάζι στη Μακρύνεια Αιτωλ/νιας. Το 2015 είχαμε πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη λόγω ισχυρών ανέμων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα