Καύσωνας: Υποχώρηση από Παρασκευή – Έρχονται καταιγίδες

Καύσωνας: Υποχώρηση από Παρασκευή – Έρχονται καταιγίδες
Στιγμιότυπο από το Άργος, εν μέσω καύσωνα EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Απο τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα επικρατήσουν κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία προοδευτικά θα υποχωρήσει την Παρασκευή με ουσιαστική πτώση το Σαββατοκύριακο. Νέα άνοδος αλλά όχι με πάρα πολύ υψηλές τιμές από Δευτέρα για ένα διήμερο
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια την Παρασκευή στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από την Πέμπτη τα 5-6 μποφόρ

Για σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 43 και κατά τόπους τους 44 με 45 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-08-2021

Αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά

τόπους έντονα. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια

7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει: στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 38 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 07-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, το πρωί στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ανατολική χώρα και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις την Παρασκευή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 38 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

H θερμοκρασία το Σαββατοκύριακιο πέφτει, για να ανέβει το διήμερο Δευτέρας Τρίτης , αλλά όχι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα (περί τους 40 με 42 βαθμούς Οριστική πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα