Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες – Άνεμοι 6 με 7 μποφόρ

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες – Άνεμοι 6 με 7 μποφόρ
Αίθριος καιρός EUROKINISSI

Καλός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μαι τοπικά στα νότια τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα περί τους 24 με 25 βαθμούς, αλλά από την Κυριακή βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Tη Δευτέρα προβλέπεται αισθητή- αλλά πρόσκαιρη- πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 6 βαθμών Κελσίου

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και καθαρή ατμόσφαιρα λόγω της επικράτησης δυτικών ανέμων 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 9/4/ 2003 επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα, χαμηλές θερμοκρασίες και στην Αττική με +1°C ελάχιστη θερμοκρασία στο Ελληνικό. Το 2011 σημειώθηκαν 30°C ως μέγιστη θερμοκρασία στη Λάρισα. Το 2013 δημιουργήθηκαν τρεις υδροσίφωνες στην Κέρκυρα. Το 2016 είχαμε χαλαζόπτωση στην περιοχή της λίμνης Βόλβης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα