Μεσσηνία: Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι – Μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια

Μεσσηνία: Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι – Μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι της Μεσσηνίας. Υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια, αλλά και σε καλλιέργειες.

Καταστροφική είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας ύστερα από αναζωπύρωση της χθεσινής. Πολλά σπίτια έχουν παραδοθεί στις γλόγες.

Στην περιοχή έχει δοθεί εντολή εκκένωσης ενώ έχει σταλθεί μήνυμα από το 112 που αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας εκκενώστε τώρα προς Κορώνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε : “αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, είναι τόσο δυνατός ο αέρας, που ανησυχούμε”.

Όσον αφορά στο αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Παναγιώτης Καρβέλας είπε ότι “υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια, αλλά και σε καλλιέργειες”.

Φωτιά στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας

Φωτιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 55 άντρες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, εθελοντές πυροσβέστες και οχήματα ΟΤΑ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στους κατοίκους της Καστανιάς, του Αγίου Νικολάου, στα Κόκκινα Λουριά και στο Σελεγούδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα