Δολοφονία Τζωρτζίνας: Σήμερα κατάθεση – κλειδί από γιατρό

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Σήμερα κατάθεση – κλειδί από γιατρό
Η 9χρονη Τζωρτζίνα GLOMEX

Στον ανακριτή σήμερα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρ. Ηλιάδης.

Σε ρυθμό καταθέσεων μπαίνει επίσημα η δικογραφία για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το ανακριτικό κατώφλι θα περάσει σήμερα ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρ. Ηλιάδης, ανοίγοντας τον πρώτο γύρο μαρτυρικών καταθέσεων, που αφορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρέθηκε η μικρή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος ιατρός θεωρείται ότι είχε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών. Κι αυτό γιατί φαίνεται να έχει δώσει διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως προς τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσει βίντεο της 9χρονης, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο. Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρ. Ηλιάδης θα μπορέσει να δώσει και διευκρινίσεις γύρω από τις αποφάσεις που έλαβε για να «θωρακίσει» όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει, αν και μέχρι σήμερα, ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί να δώσει περισσότερα στοιχεία, καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει, δεν επιθυμεί να κάνει δημόσιες δηλώσεις, πριν καταθέσει στις Αρχές.

Στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσουν και τα υπόλοιπα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων σε Αθήνα και Πάτρα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η κατάθεση Δασκαλάκη

Ο κύκλος των καταθέσεων ξεκίνησε μόλις χθες με πρώτο μάρτυρα το Μάνο Δασκαλάκη, εν διαστάσει σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο 30χρονος βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο για περισσότερες από τρεις ώρες απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και στα όσα ο ίδιος γνωρίζει σχετικά με την ασθένεια και τη νοσηλεία της κόρης του. Αν και ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις κατά την έξοδό του, πηγές αναφέρουν πως η κατάθεση του δεν περιλάμβανε καμία έκπληξη ως προς τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου προσανατολίζεται στην κατάθεση -τα επόμενα 24ωρα- προσφυγής κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, με την οποία θα ζητείται να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. Η αίτηση θα πρέπει να γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός 10 ημερών από την απόφαση υπέρ της προφυλάκισης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα