Βόλος: Φυλάκιση 20 μηνών σε 74χρονο που τάισε τρία σκυλιά με κρέας με φυτοφάρμακα

Βόλος: Φυλάκιση 20 μηνών σε 74χρονο που τάισε τρία σκυλιά με κρέας με φυτοφάρμακα
Αδέσποτος σκύλος shutterstock

Ο 74χρονος φέρεται να πέταξε κρέας εμποτισμένο με φυτοφάρμακα σε τρία αδέσποτα. Τουλάχιστον ένα από τα σκυλιά πέθανε, σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας.

Σε φυλάκιση 20μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 74χρονο συνταξιούχο, που έκρινε ένοχο για απόπειρα θανάτου ζώου κατά συρροή, αν και ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία.

Το αποτρόπαιο περιστατικό έγινε στα Κανάλια Μαγνησίας στις 15 Μαρτίου 2018. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά από το σπίτι του μάρτυρα κατηγορίας, όπου ήταν συγκεντρωμένα τρία αδέσποτα σκυλιά, στα οποία πέταξε ένα κομμάτι κρέας που φέρεται να είχε εμποτίσει σε φυτοφάρμακα και εντομοκτόνο, με σκοπό να το φάνε και να θανατωθούν.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, που κατέθεσε μήνυση και τελικά ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος δικάστηκε, υποστήριξε ότι το ένα σκυλί πέθανε, αφού έφαγε το κρέας, ενώ για τα άλλα δύο ζώα είπε ότι δεν γνωρίζει τι απέγιναν.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι αγαπάει τα ζώα, αρνήθηκε ότι είχε εμποτίσει το κρέας με δηλητήριο και είπε ότι σταμάτησε με το αυτοκίνητο για να τα ταΐσει.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να έπεισε το Δικαστήριο που τον καταδίκασε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα