Η Ζαχάροβα απειλεί, το Μαξίμου απαντά: Είναι ζήτημα αρχών και αξιών 

Η Ζαχάροβα απειλεί, το Μαξίμου απαντά: Είναι ζήτημα αρχών και αξιών 
Μαρία Ζαχάροβα AP

Ο Γ. Οικονόμου απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης στην εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσίας για την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Ζήτημα αρχών και αξιών η στάση της Ελλάδας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία διαμηνύει η Αθήνα στη Μόσχα, που απειλεί για συνέπειες μετά την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών.

Μετά τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα χθες, τη σκυτάλη των επιθέσεων πήρε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία έκανε λόγο για εχθρική κίνηση, που οδηγεί σε διάλυση των διμερών σχέσεων και προειδοποίησε: “Θα απαντήσουμε καταλλήλως”.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της η κ.Ζαχάροβα ανέφερε:

“Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν personae nоn gratae.

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως”.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταρχάς παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά στις απελάσεις και απαντώντας στην κ.Ζαχάροβα δήλωσε: “Η αντίθεση μας στην εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών. Δεν εντάσσεται στο ζήτημα των διμερών σχέσεων. Οι διμερείς σχέσεις πρέπει να βασίζονται σε αρχές και αξίες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα