Προειδοποιήσεις Ζελένσκι: “Έρχονται χειρότερες φρικαλεότητες που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί”

Προειδοποιήσεις Ζελένσκι: “Έρχονται χειρότερες φρικαλεότητες που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί”
Εικόνες φρίκης στη Μπούτσα AP

Υπό την απειλή επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ιδιαίτερα μετά τις φρικαλεότητες στη Μπούχα, ο φόβος για ακόμη πιο σκληρές σφαγές είναι υπαρκτός, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Λίγη ώρα πριν την εμφάνισή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε για “χειρότερες φρικαλεότητες από αυτές που έγινε στη Μπούτσα“.

Καθώς μίλησε για την έναρξη έρευνας, σχετικά με τις δολοφονίες αμάχων στη Μπούτσα, είπε τα εξής: “Και αυτή είναι μόνο μια πόλη. Μία από τις πολλές ουκρανικές κοινότητες που κατάφεραν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις. Τώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Borodyanka και σε ορισμένες άλλες απελευθερωμένες ουκρανικές πόλεις, ο αριθμός των απωλειών από τους κατακτητές μπορεί να είναι ακόμη πολύ μεγαλύτερος”.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να “διαστρεβλώσει τα γεγονότα” σχετικά με τις υποτιθέμενες θηριωδίες και ισχυρίστηκε ότι “ήδη ξεκίνησε μια ψευδή εκστρατεία για να κρύψει την ενοχή της για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων στη Μαριούπολη”.

“Θα κάνουν δεκάδες συνεντεύξεις, θα επανεπεξεργαστούν ηχογραφήσεις και θα σκοτώσουν ανθρώπους ειδικά για να φανεί ότι σκοτώθηκαν από κάποιον άλλο. Πιθανώς, τώρα οι κατακτητές θα προσπαθήσουν να κρύψουν τα ίχνη των εγκλημάτων τους. Δεν το έκαναν αυτό στην Μπούχα όταν υποχώρησαν. Αλλά σε έναν άλλο τομέα είναι δυνατό”, πρόσθεσε.

Παραμένει ασαφής ο αριθμός των νεκρών αμάχων

Το μέγεθος των νεκρών αμάχων γύρω από το Κίεβο είναι ακόμα ασαφές.

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Iryna Venediktova, είπε ότι 410 πτώματα αμάχων ανασύρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ ο δήμαρχος της Μπούτσα, Anatoly Fedoruk, είπε ότι η πόλη είχε θάψει 280 ανθρώπους σε ομαδικούς τάφους επειδή τα νεκροταφεία της ήταν υπό πυρά.

Η χειρότερη σύγκρουση της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες, που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, έχει ήδη σκοτώσει 20.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ουκρανίας, ενώ η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 4,2 εκατ. πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα