Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: Πολλά στοιχεία “δείχνουν” ασφυκτικό θάνατο για Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: Πολλά στοιχεία “δείχνουν” ασφυκτικό θάνατο για Μαλένα και Ίριδα
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Για "εγκληματική ενέργεια" έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς "έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες".

Την ύπαρξη αρκετών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, προήλθε από ασφυξία, τόνισε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

“Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια”, δήλωσε ο ιατροδικαστής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως από τη διαδικασία έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία, όπως στην Τζωρτζίνα.

“Στο πρώτο παιδί (στη Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές”, δήλωσε ο κ. Λέων, προσθέτοντας πως, ύστερα και από τις εκτιμώμενες πληροφορίες, όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα και αυτός είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

“Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας“, πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη Μαλένα, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου – Θα κρατείται σε ειδικό κελί

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (5/4) η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, μετά την πολύωρη απολογία της χθες, Δευτέρα, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Μετά την απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και πέρασε το βράδυ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατείται μόνη σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού. Θα προαυλίζεται επίσης μόνη της και συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση ή λιντσάρισμα από τις συγκρατούμενές της.

Κατά την απολογία της, σε μία προσπάθεια να στρέψει τα βέλη κατά τρίτων, η 33χρονη ζήτησε από την 18η τακτική ανακρίτρια να ερευνήσει τη διαδρομή της ουσίας κεταμίνης ώστε να βρεθεί ο τρόπος που εισήλθε στο 9χρονο παιδί. Ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με κάθε ζήτημα που διατυπώθηκε στο διαβιβαστικό γύρω από τις ώρες, τις ερωτήσεις της και την «ψυχρή» -όπως αναφερόταν- στάση της. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η 33χρονη δεν «έσπασε» ούτε στιγμή, παρά μόνο τη στιγμή που άκουσε την προφυλάκιση της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα