Καιρός: Καλές θερμοκρασίες το επόμενο τετραήμερο

Καιρός: Καλές θερμοκρασίες το επόμενο τετραήμερο
Ηλιόλουστη μέρα στην Αττική intime

Τοπικές βροχές από την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες με λίγα φαινόμενα. Περισσότερες βροχές την Κυριακή και Δευτέρα στα βόρεια και ανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα καλά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Την Πέμπτη τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και περισσότερα φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά την Κυριακή.

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα φτάσει τους 19 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε Video τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική για το επόμενο τετραήμερο

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 07/04

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα νότια τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/04

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/04

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στη χώρα, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 17 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα