Twitter πάρε θέση. Η Γιάννα προλόγισε τον Αλέξη, ο Κλίντον τον στρίμωξε, ο Σόρος χτυπούσε παλαμάκια

default image

Χαμός στο διαδίκτυο με την αμήχανη σιωπή του Τσίπρα, όταν ο Κλίντον του θέτει ερώτημα για "μια ενεργειακή επένδυση στην Βόρειο Ελλάδα". Ολόκληρη η συνομιλία των δύο ανδρών και τα πιο επιτυχημένα tweets (Pics)

O Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς , ο Τζορτζ Σόρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Πολλά ονόματα, τρανταχτά και ετερόκλητα ομολογουμένως, με παρελθόν “αντιδικίας”.

Η συνύπαρξη των παραπάνω, τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και οι αμήχανες αντιδράσεις του σε ορισμένες ερωτήσεις του Μπιλ Κλίντον, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως στο διαδίκτυο.

“Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στο μέλλον. Η χώρα μας θα πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας και αυτό γίνεται μόνο αν ξεπεράσει την κρίση”, είπε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο ήταν εμφανής η αμηχανία του αμέσως μετά την ερώτηση Κλίντον για τις “επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα”.

Το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια όταν ο Μπιλ Κλίντον είπε στον κ. Τσίπρα, αστειευόμενος, αν επί της ουσίας “καλεί τους επενδυτές να υπογράψουν στην Ελλάδα ένα “τσεκ” και να τοποθετήσουν τα χρήματά τους”.

Ο πρωθυπουργός, μετά από μερικά δευτερόλεπτα σιωπής, και επικαλούμενος τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Λιβύη και το προσφυγικό, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα “να επενδύσει ώστε να παραμείνει η Ελλάδα σταθερή. Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να επιστρέψουμε στην μεταρρυθμίσεις και να δημιουργηθεί κοινωνική συνοχή. Ώστε η δημοκρατία να γυρίσει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και γιατί η Δημοκρατία είναι το πιο σημαντικό αγαθό που έχουμε δώσει στην παγκόσμια κοινότητα”.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ξεχωριστεί συζήτηση με την διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και τον διάσημο οικονομολόγο Ζόζεφ Στίγκλιτς, με τους δύο να διαφωνούν ως προς την βιωσιμότητα του  τρίτου μνημονίου. Η κα Κατσέλη υποστήριξε ότι δεν είναι ένα πρόγραμμα όπως τα προηγούμενα, αλλά ότι αφήνει περιθώρια ευελιξίας για αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ ο κ. Στίγκλιτς προκατέβαλε την αποτυχία και του τρίτου προγράμματος λέγοντας ότι είναι συνέχεια των προηγούμενων.

Μεταξύ των παριστάμενων στο συνέδριο ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά και η Σαρλίζ Θερόν, με την ιδιότητά της ως Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Ολόκληρο το βίντεο της συνομιλίας με Κλίντον. Στο 26ο λεπτό, η ερώτηση που έφερε τον Α. Τσίπρα σε δύσκολη θέση:

“Αν επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, θα πάρει ποτέ τα χρήματα πίσω;”. Ερώτηση για τις “επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα” και μοντάζ με τις αντιδράσεις Τσίπρα:

Αν επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, θα πάρει ποτέ τα χρήματα πίσω;

Η αντίδραση του Τσίπρα όταν ο Κλίντον αναφέρει οτι άκουσε για κάποια επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα ή όταν των ρωτά αν κάποιος επενδυτής στην Ελλάδα θα πάρει ποτέ τα χρήματα του πίσω

Posted by
Υπουργός Γονιμότητας on Sunday, September 27, 2015

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσαν τα παραπάνω να μην περάσουν από το “κόσκινο” των χρηστών του Twitter:

Μπόνους (για τον Κλίντον του ’99):

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναλυτικά

Υπάρχει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της Ελλάδας, πάνω από όλα ως χώρα που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα στη περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να υπερβεί την κρίση είναι να μπει σε ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, καθώς και να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και την διαρροή στο εξωτερικό του επιστημονικου δυναμικού μας. Έδωσε έμφαση σε επενδύσεις για έρευνα και τεχνολογία, λέγοντας ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα. Τόνισε δε ότι “αυτή η άθλια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει!”.

“Η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν δύσκολη απόφαση και ο ελληνικός λαός αναγνώρισε τη μάχη που δώσαμε για να μείνουμε στην ΕΕ. Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπη γιατί η πολιτική της λιτότητας ήταν καταστροφική”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Τώρα πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι το πρόγραμμα της ανάπτυξης. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα έχει την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς υφεσιακά μέτρα”, είπε, λέγοντας ότι “εμείς θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, αλλά είναι αναγκαίο και για την άλλη πλευρά να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος ώστε να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα”.

Το μεγαλύτερο δώρο της Ελλάδας στον κόσμο είναι η δημοκρατία”, είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ξαναδωθεί αυτό το δώρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μείνει ενωμένη, αλλά αυτό θα γίνει, υπογράμμισε, μόνο εάν η ΕΕ επιστρέψει στην αλληλεγγύη, μοιράζοντας την αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή με όλα τα μέλη της”.

“Είναι ανάγκη να γίνουν επενδύσεις τώρα”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και όχι σε μελλοντικό χρόνο. Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την πρόθεσή μας να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιπρας.

Είναι επίσης ανάγκη, πρόσθεσε, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα