Βόλτα στα αξιοθεατα του Ρίο με παλιό αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό, για τους τουρίστες του Μουντιάλ

Βόλτα στα αξιοθεατα του Ρίο με παλιό αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό, για τους τουρίστες του Μουντιάλ

Η αναμονή για την έναρξη του Μουντιάλ (την Πέμπτη) φτάνει στο τέλος της. Χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Βραζιλία απολαμβάνουν, προς το παρόν, τα τουριστικά αξιοθέατα και την περιήγηση στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο με μία ... πάπια.

Είναι η δεύτερη φορά που η Βραζιλία, η χώρα που διαθέτει την 7η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη,  θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Η  προηγούμενη ήταν το 1950. Συνολικά θα διεξαχθούν 64 αγώνες σε δώδεκα πόλεις σε όλη τη Βραζιλία , η οποία για τις επόμενες 30 ημέρες θα είναι το επίκεντρο του πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας βλέπει το Μουντιάλ ως μια μεγάλη ευκαιρία για την τόνωση της τουριστικής κίνησης προς την χώρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Βραζιλία  ξόδεψε γύρω στα 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ .

 

Κάποιοι ντόπιοι, βλέποντας τις βόλτες που κάνουν οι τουρίστες στο Τάμεση στο Λονδίνο, αλλά και στα κανάλια του Άμστερνταμ, αποφάσισαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Ίσως και λίγο πιο εξελιγμένο.

Πήραν λοιπόν ένα παλιό αμερικάνικο στρατιωτικό όχημα με έξι τροχούς και βάρος 2 τόνων και το μετάτρεψαν σε τουριστικό λεωφορείο. Το μφίβιο όχημα προσφέρει θέα στην πόλη, τόσο από την στεριά, όσο και από την θάλασσα.

 

Ονομάζεται Duck Copacabana, και το όχημα αυτό από μόνο του είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Η …Πάπια είναι σε θέση να μεταφέρει 28 επιβάτες για μια βόλτα κατά μήκος των παράκτιων λεωφόρων Μποταφόνγκο και Φλαμένγκο ενώ  μετά το οποίο εισέρχεται στα νερά του Guanabara Bay.

 

Σε περίπτωση που είστε ένας από εκείνους τους τυχερούς ανθρώπους που βρίσκεται  στο Ρίο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το εισιτήριο για μια τέτοια βόλτα κοστίζει 33 ευρώ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα