Πέθανε ο Peter Vaughan, ο Maester Aemon του Game of Thrones

Πέθανε ο Peter Vaughan, ο Maester Aemon του Game of Thrones

Έφυγε από τη ζωή ο Peter Vaughan, ο Maester Aemon του Game of Thrones

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο βρετανός ηθοποιός Peter Vaughan. Είχε γίνει γνωστός στην κοινή γνώμη από τον ρόλο του ως Grouty, στην σειρά Porridge την δεκαετία του 1970, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν στο Game of Thrones όπου ενσάρκωσε τον ρόλο του Maester Aemon.

“Επιβεβαιώνω με μεγάλη θλίψη πως ο Peter Vaughan απεβίωσε σήμερα στις 10:30 το πρωί. Έφυγε ήσυχα με την οικογένειά του δίπλα του” ήταν η επίσημη δήλωση του ατζέντη του.

Ο Peter Vaughan, ο οποίος ενσάρκωσε το χαρακτήρα Maester Aemon Targaryen του GoT στις πρώτες πέντε σεζόν, όταν εμφανιζόταν στη σειρά είχε στην πραγματικότητα μερική τύφλωση. Στο show, ο ηλικιωμένος Targaryen ήταν βετεράνος των Night’s Watch, αποστασιοποιημένος από τους πολέμους, την πολιτική και τις στρατηγικές που διέλυαν τα 7 βασίλεια και σύμβουλος των Jon Snow και Sam Tarly.

“Όσο παραμένεις όρθιος στα πόδια σου και υγιής, οι προτάσεις συνεχίζουν να έρχονται, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίζεις”. Τη δήλωση αυτή την είχε κάνει στα 84 του χρόνια. Στο Game of Thrones είχε “πεθάνει” από φυσικά αίτια, σε ηλικία άνω των 100 ετών.

Από το 2000 και μετά είχε εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα “Ένας θάνατος σε μια κηδεία” αλλά και στο “Πίτερ Σέλερς για πάντα”. Επίσης είχε παίξει στις ταινίες “Αδέσποτα σκυλιά” και στα “Απομεινάρια μιας μέρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα