Τεχνολογικοί μύθοι που όλοι, σχεδόν, τους πιστεύουμε

Τεχνολογικοί μύθοι που όλοι, σχεδόν, τους πιστεύουμε

Πόσο πρέπει να φορτίζουμε το κινητό; Πιάνουν ιούς τα Mac; Όλες οι απαντήσεις εδώ

Η τεχνολογία είναι καθημερινά στα χέρια μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την κατανοούμε.

Για αυτό και βρίσκουν έδαφος διαφόρων ειδών «γιατροσόφια» και μύθοι που αναπαράγονται επειδή κάπου κάποτε τα ακούσαμε και μας φάνηκαν λογικά.

Ας δούμε τους πιο διαδεδομένους μύθους

 

ΤΟ PRIVATE BROWSING ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ

Καθόλου. Αν χρησιμοποιείτε incognito mode στο Chrome ή private browsing στο Safari το μόνο που συμβαίνει είναι πως ο υπολογιστής σας δεν καταγράφει το παραμικρό ιστορικό από τις κινήσεις σας, δεν συμπληρώνει αυτόματα τα password και δεν δέχεται cookies. Όμως η ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεστε δεν βλέπει καμία διαφορά με όποιο mode και αν τη βλέπετε. Εφόσον δεν έχετε κάποιου είδους ειδικό anonymizer ή κρυπτογράφηση, τα στοιχεία που λαμβάνει από εσάς είναι πάντα τα ίδια.

 

ΤΑ MAC ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΙΟΥΣ

Αυστηρά και αντικειμενικά μιλώντας, αυτό είναι αληθές. Ωστόσο δεν ισχύει για τα trojans ή άλλα malware (δεν είναι όλα τα malware ιοί). Παρά την ενσωματωμένη «γραμμή άμυνας» που έχει το λειτουργικό του, ένα Mac μπορεί να γίνει «φορέας» ενός ιού που προέρχεται από μηχάνημα Windows και να τον μεταδώσει σε ένα άλλο. Αν, μάλιστα, ο χρήστης είναι απρόσεκτος και ανοίγει χωρίς προσοχή email από αγνώστους τότε φυσικά και η ζημιά μπορεί να γίνει, οποιοδήποτε λειτουργικό και αν έχεις.

 

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Οι συσκευές μας και οι μπαταρίες τους είναι αρκετά έξυπνες -εδώ και πάνω από μία δεκαετία- για να ξέρουν πόσο ρεύμα χρειάζονται. Μόλις η φόρτιση φτάσει στο 100% απλώς σταματούν να δέχονται ρεύμα. Αν στο μεταξύ πέσει στο 99% «ανοίγουν» ξανά. Και αυτό συμβαίνει συνέχεια μέχρι να το αποσυνδέσετε από τον φορτιστή.

Διαβάστε τους υπόλοιπους μύθους εδώ

(Πηγή: Fortunegreece.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα