Σακελλαρίδης: Δεν εξετάζουμε σενάρια για εκλογές ή δημοψήφισμα

Σακελλαρίδης: Δεν εξετάζουμε σενάρια για εκλογές ή δημοψήφισμα
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Τι δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγη ώρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ποια τα βήματα που θα ξεκλειδώσουν τη συμφωνία για να λυθεί το ζήτημα της ρευστότητας

Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη συζήτηση που άνοιξαν κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζοντας πως αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια για εκλογές ή δημοψήφισμα είναι ανοιχτά.

Μιλώντας στο Mega, λίγη ώρα πριν από το Eurogroup της Ρίγας, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, αλλά και μετά το χθεσινό ραντεβού του πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Σακελλαρίδης απέρριψε τα σενάρια περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ή εκλογών αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν θετική κατάληξη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή να μην προχωρήσει σε λιτότητα και αυτό κάνει με την πολιτική της.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει στη ρήξη, γι΄αυτό και εργάζεται ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Παράλληλα επεσήμανε ότι “όλοι αποκλείουν σε θεσμικό και επίσημο επίπεδο ότι το Grexit δεν είναι επιλογή”.

Επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει αυτό που της αντιστοιχεί και περιμένει από την πλευρά των πιστωτών να δει αυτά τα βήματα που θα “ξεκλειδώσουν” τη συμφωνία.

“Δεν μπορούν να ζητούν μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή να έχει στεγνώσει η οικονομία από τη ρευστότητα”, τόνισε, σημειώνοντας ότι “υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν”.

Δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, για την οποία η κυβέρνηση “αγωνίζεται να γίνει άμεσα” -χωρίς να αποκλείει ένα Eurogroup την επόμενη εβδομάδα- ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, όπως είπε. “Δεν μιλάμε για να μας δώσουν μια υποδόση μιας δόσης ώστε να συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας με τη ρευστότητα βδομάδα τη βδομάδα, ζητάμε αυτή τη στιγμή να λυθεί αυτό το ζήτημα της ρευστότητας”, ξεκαθάρισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα