Η Σίκινος ήρθε δίπλα μας!

Η Σίκινος ήρθε δίπλα μας!
Rob

Περάσαμε μία ξεχωριστή ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA, διαπιστώνοντας πόσο σημαντικό είναι να γίνεται πράξη η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η’ αλλιώς, πώς θα έρθουμε κοντά με την άγονη γραμμή, χάρη στην WIND (photos, video)

Πολλά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας, είναι μακριά από την καθημερινότητα ανθρώπων με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα. Ανθρώπων που κατοικούν στη λεγόμενη άγονη γραμμή και στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες όπως είναι η πρόσβαση στην τεχνολογία και στην άνετη, εύκολη και απρόσκοπτη επικοινωνία.

Κάπου εδώ έρχεται η πολύ σημαντική έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας μέσω της οποίας η WIND φροντίζει για την ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις απεριόριστες δυνατότητες της επικοινωνίας. Και αφού έφερε κοντά μας την Ανάφη, συνέχισε με την Σίκινο!

Οι άνθρωποι της WIND ήρθαν στο σπίτι μας, στο Σπίτι της 24MEDIA και μας έδειξαν το πόσο άλλαξαν την καθημερινότητα των ανθρώπων του μικρού νησιού των Κυκλάδων.

Rob

O Χρήστος Χατζηιωάννου, Head of Native and Branded Content της 24MEDIA, με την ομάδα της WIND

Οι ενέργειες που έκαναν ήταν γνωστές: Παρείχαν δωρεάν επικοινωνία για έναν ολόκληρο χρόνο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους, ενώ για την τεχνολογική αναβάθμιση του νησιού, η WIND προχώρησε σ’ έργα υποδομών στη βάση του δικτύου της αλλά και στη διάθεση smartphones με δωρεάν συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας για όλους τους ενήλικες κατοίκους του νησιού, συσκευές απλής χρήσης για άτομα άνω των 65 ετών, smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων αντίστοιχα για όλους τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Η αλλαγή όμως της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων φάνηκε από τις τέσσερις εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε ο Παύλος Τριποδάκης, ο οποίος έζησε στη Σίκινο για ένα μήνα και έμαθε καλύτερα απ’ τον καθένα το τι βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Rob

Παρακολουθώντας στο Σπίτι μας τα videos της WIND από την Σίκινο

Είδαμε τον κύριο Κωνσταντίνο ο οποίος γύρισε την πλάτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα παράτησε όλα για να ζήσει ατη Σίκινο. Παρά την ηλικία του, παίρνει καθημερινά τη βάρκα του και βρίσκεται στην αγαπημένη του θάλασσα, χωρίς να ανησυχεί πλέον για ό,τι πρόβλημα του παρουσιαστεί. Ξέρει ότι από τη μέση του πουθενά, θα έρθει σε επικοινωνία για να ζητήσει βοήθεια.

Είδαμε τον Πατέρα Θεόδωρο να εξιστορεί τα προβλήματα της καθημερινότητας στη διάρκεια του χειμώνα και να εξηγεί το πόσο χρήσιμη είναι η τεχνολογία για να επικοινωνείς με τους ανθρώπους όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Είδαμε τον Αντώνη, που είναι ζωγράφος, να παραδέχεται ότι “χωρίς την τεχνολογία δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι εδώ”. Από το να δει τον καιρό μέχρι το να βρει κάποιο τοπίο, η σύνδεση με το ίντερνετ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Μα πάνω απ’ όλα είδαμε τα χαμόγελα ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, αλλά και τη συγκίνησή τους όταν πήραν τα δώρα της WIND. Χρήσιμα εργαλεία με τα οποία μπορούν να επικοινωνήσουν απρόσκοπτα τόσο μεταξύ τους όσο και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται εκτός νησιού. Κάπως έτσι, όπου και να βρισκόμαστε, η Σίκινος είναι πια δίπλα μας!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα videos της WIND από την Σίκινο

Photo Credits: Σύλβια Σαχίνη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα