Η κυβέρνηση ζητά δίκαιη κατανομή βαρών για το μεταναστευτικό

Η κυβέρνηση ζητά δίκαιη κατανομή βαρών για το μεταναστευτικό
Andrea Bonetti / PM Handout / SO

Την αναγκαιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να ευαισθητοποιηθεί πραγματικά για το μεταναστευτικό ζήτημα και να θεσπίσει ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες. Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής

“Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να ευαισθητοποιηθεί πραγματικά με ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα είναι και ανθρώπινο και αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου παρευρέθηκαν για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν τη σημασία του να είναι σε θέση η ΕΕ να αντιμετωπίζει και στο μέλλον τέτοιες προκλήσεις και σημειώνουν πως φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο, με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν στη Λαμπεντούζα, για αύξηση των κονδυλίων για αντιμετώπιση της μετανάστευσης και περεταίρω ενίσχυση της FRONTEX.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως θα επιδιώξει το ζήτημα να ανέβει όσο το δυνατόν περισσότερο εν όψει και του καλοκαιριού που θα υπάρχει έντονη πίεση λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Επί τάπητος έχει τεθεί η δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών, να μην πέφτουν στην ελληνική πλευρά όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, ζήτημα που φαίνονται να κατανοούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα