Ποιο βιβλίο θα αποτελέσει το “ευαγγέλιο” των καραμανλικών

Ποιο βιβλίο θα αποτελέσει το “ευαγγέλιο” των καραμανλικών
ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ EUROKINISSI

Η παρουσίαση, οι παρουσίες και η... τουρνέ στην επαρχία. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Ως μία ακόμη κίνηση των καραμανλικών, αλλά χαμηλής έντασης, προκειμένου να μην υπάρξουν… παρεξηγήσεις, ερμηνεύεται η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου των Παντελή Σκλιά και Σπυρίδωνα Ρουκανά στο ΕΒΕΑ.

Το βιβλίο με τίτλο “Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη ενισχύει την άποψη της καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή. Πρόκειται συνεπώς και προφανώς να αποτελέσει “ευαγγέλιο” για τα στελέχη του χώρου, τα οποία δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους για τις επιθέσεις κάθε τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Γιώργου Παπανδρέου στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς και την αμήχανη λόγω συγκυβέρνησης στάση του Μαξίμου ως προς αυτές.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι βουλευτές Προκόπης Παυλόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή και σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς και πλήθος κόσμου. Κινητοποίηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών και κομματικών στελεχών δεν έγινε ιδιαίτερη, για να μη δοθούν άλλες διαστάσεις, καθώς τον τελευταίο καιρό καραμανλικοί βουλευτές εμφανίζονται δραστήριοι με ερωτήσεις και δηλώσεις, που δεν τυγχάνουν πάντα θερμής υποδοχής από το Μαξίμου.

Μετά το χαιρετισμό του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου, για το βιβλίο μίλησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Παπανδρέου λέγοντας ότι την ώρα που γινόταν μία προσπάθεια να σωθεί η χώρα ορισμένοι μιλούσαν για Τιτανικό. Χαρακτήρισε επίσης μεγάλη αντίφαση να λέει σήμερα η δικομματική κυβέρνηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ταυτόχρονα να ζητά αναδιάρθρωση, σημείο ιδιαίτερα ενδιαφέρον λόγω της θητείας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο οποίο ήταν εκπρόσωπος της χώρας μέχρι πέρυσι.

Ο οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και συντονιστής στο γραφείο προϋπολογισμου της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας από την πλευρά του υποστήριξε ότι εάν είχαν ληφθεί τα μέτρα που εξήγγειλε προεκλογικά ο κ.Καραμανλής το 2009 δεν θα είχε μεν αποφευχθεί η κρίση, η χώρα όμως θα είχε γλυτώσει την υπαγωγή σε τόσο αυστηρούς όρους και χαρακτήρισε κρίσιμους τους πέντε μήνες που ακολούθησαν μετά τις εκλογές του 2009 για τις εξελίξεις στη συνέχεια.

Ενδιαφέρον είναι πως το βιβλίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες και σε επαρχιακές πόλεις, συνεχίζοντας προφανώς να προκαλεί συγκεντρώσεις και συζητήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα