Εμπόλεμη ζώνη το ΠΑΣΟΚ. Βενιζέλος: “5η φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ”, Μωραΐτης: “Δεν υπάρχει Δράκος στο παραμύθι”

Εμπόλεμη ζώνη το ΠΑΣΟΚ. Βενιζέλος: “5η φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ”, Μωραΐτης: “Δεν υπάρχει Δράκος στο παραμύθι”
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσε, μετά την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, Δευτέρα 19 Μαϊου 2014 ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επίθεση Βενιζέλου εναντίον όσων τον αμφισβητούν

Του Γιάννη Πιτταρά

Σκηνές σκληρού ροκ εξελίσσονται εντός του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σκληρή αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζελος εναντίον όσων τον αμφισβητούν και θέτουν ακομα και θέμα αλλαγής ηγεσίας κάνοντας λόγο για “5η φάλαγγα” που λειτουργεί μεσα στο κομμα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραιτης, ο οποίος με πρόσφατο άρθρο του είχε ζητήσει τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την “ανάδειξη νεας ηγεσίας που να ενώνει και να διευρύνει”, σήκωσε το γάντι και απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

“Ο κ.Βενιζελος έχασε την ψυχραιμία του και προέβη σε ατόπημα” ηταν η αντίδραση του στο πρωινό του ΑΝΤ1, για να προσθέσει οτι “εχω μια διαδρομή στην παράταξη, όπου μαζί με άλλους νέους συναδέλφους σηκωσαμε με την ψήφο μας τις αμαρτίες 40 χρόνων.

Όσοι μιλούν εύκολα για 5η φάλαγγα θα πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικοί

Εγώ δεν άναψα φλας προς καμια άλλη παράταξη”.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στα αιχμηρά σχόλια συνεργατών του προεδρου του ΠΑΣΟΚ οτι υλοποιεί σχέδιο αποσταθεροποίησης πισω απο το οποιο βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρεου σημειώνοντας οτι τέτοιες δηλώσεις διχαζουν προειδοποιώντας τους να μαζευτούν:

“Δεν κρύφτηκα ποτε. Κατέθεσα την ψυχή μου χωρις την κατεύθυνση κανενός. Δεν υπαρχει κανένας δράκος στο παραμύθι.

Ο Παπανδρεου ειναι φίλος μου αλλα μη κάνετε το λαθος να δημιουργείτε εντυπώσεις”, ήτανε χαρακτηριστική του φραση.

Είχαν προηγηθεί οι υψηλοί τόνοι απο τον ίδιο τον Ευαγγελο Βενιζελο και η απάντηση στους επικριτές του, αφηνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για εκβιασμούς από στελέχη που θέλουν να μείνουν στην κυβέρνηση ή να μπουν σε αυτήν με τον ανασχηματισμό.

«Μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μία πέμπτη φάλαγγα, που περίμενε την καταστροφή και την αποτυχία», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους υποψήφιους των ευρωεκλογών, απαντώντας ομως ουσιαστικά σε στελέχη που πρόσκεινται φιλικά στον πρωην Πρωθυπουργό όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Σιμεών Κεδίκογλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που με άρθρα τους έχουν θέσει θέμα ηγεσίας.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε κάνοντας λόγο για συνειδητή υπονόμευση, ξεκαθαρίζοντας με νόημα οτι «δεν θα δεχθώ κανένα εκβιασμό, άμεσο ή έμμεσο για τον ανασχηματισμό και την επιλογή των στελεχών που θα μπουν στην κυβέρνηση».

Θέμα ηγεσίας απο 4 στελέχη

Μεσα σε αυτο το κλίμα, ακομα τέσσερα στελέχη έθεσαν θέμα ηγεσίας του κόμματος, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής και ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας. 

«Αλίμονο αν με τέτοιο ποσοστό και όλα τα ζητήματα ανοικτά, αν δεν τίθεται και θέμα ηγεσίας», είπε ο Συμ. Κεδίκογλου.

«Σε κάθε συνέδριο τίθενται όλα τα ζητήματα, και άρα και της ηγεσίας και όλων των κομματικών οργάνων», υποστήριξε η Κατ. Μπατζελή.

“Σε πόσο χαμηλά ποσοστά πρέπει να φτάσει ένα κόμμα για να αποχωρήσει ο αρχηγός του;” αναρωτήθηκε ο Μιχ. Κασσής.

“Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας». Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω” προειδοποίησε ο Μανώλης Όθωνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα