Σύννεφα και στην κεντροαριστερά

Σύννεφα και στην κεντροαριστερά
Ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Φώφη Γεννηματά Nick Paleologos / SOOC

Διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο δημιουργίας ενός τρίτου πόλου υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Μετά το Θεοδωράκη που δήλωσε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει μόνο του, Σκανδαλίδης- Γεννηματά έκαναν δηλώσεις για το πως πρέπει να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης

Οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου στο χώρο του κέντρου εξακολουθούν να μην καταλήγουν πουθενά. Μετά το Σταύρο Θεοδωράκη που δήλωσε χθες ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει μόνο του, αλλιώς δεν έχει ρόλο ύπαρξης, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει η συνεργασία με άλλες δυνάμεις.

Υπέρ της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης από μηδενική βάση τάχθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Πρακτορείου 104,9 FM. Επικαλέστηκε μάλιστα τον Ανδρέα Παπανδρέου και αναρωτήθηκε “τι θα έκανε θα συνέχιζε το παλιό ή θα έφτιαχνε κάτι από την αρχή;”.

Υποστήριξε συνεπώς ότι οι συζητήσεις πρέπει να καταλήξουν σε ένα ιδρυτικό συνέδριο νέου κόμματος, που θα είναι ο μετασχηματισμός των υπαρχόντων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πάντως απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δημιουργήθηκε προεκλογικά σε σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, ως το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του τρίτου πόλου.

“Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών, διατηρούν την αυτοτέλειά τους με σεβασμό σ’ αυτό που συμβολίζει και εκπροσωπεί ο κάθε φορέας.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχισθεί η προσπάθεια συμπόρευσης και συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο μας, με σεβασμό πάντα στην αυτοτέλεια και την αυτονομία τους”, κατέληξε, δείχνοντας να κινείται σε εντελώς διαφορετική λογική.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα