Τα Ταμεία ‘εθελοντικά’ καλύπτουν την τρύπα για μισθούς και συντάξεις

Τα Ταμεία ‘εθελοντικά’ καλύπτουν την τρύπα για μισθούς και συντάξεις
Eurokinissi

Πώς η κυβέρνηση έβαλε και τα ασφαλιστικά ταμεία στο παιχνίδι των τραπεζικών διαθέσιμων προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και να εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις

Το ξεκίνημα έγινε στις αρχές Απριλίου από τον ΟΑΕΔ, που πρόσφερε στον κρατικό κορβανά 120 εκατ. ευρώ. Μόλις χθες στο παιχνίδι των τραπεζικών διαθεσίμων, μπήκε ο, κατά τα λοιπά, πολύπαθος ΟΑΕΕ προσφέροντας και αυτός άλλα 60 εκατ. ευρώ, από αυτά που. δεν έχει

Ο ΟΑΕΔ επίσης, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, αποφάσισε να δώσει άλλα 50 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 170 εκατ. ευρώ το κονδύλι της στήριξης προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Στον ΟΓΑ γίνεται πολύ κουβέντα εδώ και μέρες για τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που έχει στην άκρη η αγροτική εστία και είναι ακόμα αχρησιμοποίητα. Έτσι όπως το πάνε, οι διοικήσεις των Ταμείων, θα αποφασίσουν να προσφέρουν τα αποθεματικά τους στον ΟΔΔΗΧ, στηρίζοντας τα άδεια κρατικά ταμεία, χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι!

Αλήθεια, πόσο οξύμωρο μπορεί να είναι το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, με τα χίλια μύρια προβλήματα βιωσιμότητας, να στηρίζει τον κρατικό κορβανά με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Θυμίζουμε ότι σε λίγες μέρες, στα τέλη Απριλίου, η διοίκηση του Οργανισμού θα πρέπει να καταβάλλει συντάξεις και έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει κονδύλι ύψους 170 εκατ. ευρώ από το Κράτος, για το σκοπό αυτό. Άρα για ποια μορφή οικονομικής στήριξης μιλάμε; Απλώς, βγάζουν χρήματα από τη μία τσέπη του κράτους και τα βάζουν στην άλλη.

Μα δεν είναι κρίμα, να βρισκόμαστε εν μέσω μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, να τίθεται και πάλι στην πρώτη γραμμή το ασφαλιστικό ως μείζον πρόβλημα και να ζητάει το κράτος από τα Ταμεία να «βάλουν πλάτη» στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει; Αποφάσισαν, όπως φαίνεται, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης. Μόνο που και πάλι, από τα Ταμεία ζητούν τον οβολό τους. Μέχρι να έρθει ξανά η ώρα που θα δηλώσουν αδυναμία να τα βγάλουν πέρα και, εκφράζοντας τη λύπη και την οδύνη τους, θα αναγκαστούν να περικόψουν συντάξεις, επιδόματα και γενικά, παροχές για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Και όλα αυτά θα τα χαρακτηρίσουν μεταρρύθμιση. Ένα χιλιοπαιγμένο έργο, που τα τελευταία χρόνια, παίζεται στην Ελλάδα από ατάλαντους ηθοποιούς – πολιτικούς.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika:

Πανελλήνιες 2015: Οι κρίσιμες ημερομηνίες και η τάση για τις βάσεις

Πότε ανοίγει το Taxis για την φορολογική δήλωση 2015

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα