Βίντεο: Το πρώτο φιλί ομοφυλόφιλων στο Πολεμικό Ναυτικό

default image

Μετά από περισσότερους από 8 μήνες στη θάλασσα, ο ναύτης επέστρεψε στην πατρίδα του και ο σύντροφος του του επιφύλαξε θερμή υποδοχή (vid)

Την παράδοση που θέλει οι σύντροφοι να υποδέχονται τους ναύτες με ένα φλογερό φιλί τήρησε ένα ζευγάρι πριν λίγες μέρες στον Καναδά, μόνο που η δική του περίπτωση έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς ήταν του ίδιου φύλου.

Η φρεγάτα HMCS Winnipeg του βασιλικού ναυτικού του Καναδά με πλήρωμα 250 άνδρες, επέστρεψε στη Βικτόρια την Τρίτη μετά από ένα μεγάλο ταξίδι στην Καραϊβική και τον ανατολικό Ειρηνικό ωκεανό.

“Ήμουν μακριά για 255 μέρες, οπότε τώρα νιώθω υπέροχα. Έχω μείνει άφωνος” δήλωσε ο Francis Legare, μετά την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο σύντροφός του Corey Vautour.

Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με ζητωκραυγές από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να προϋπαντήσει τα δικά του πρόσωπα ενώ ήταν ιστορικής σημασίας, καθώς ήταν το πρώτο δημόσιο φιλί που αντάλλαξε ναύτης του πολεμικού ναυτικού του Καναδά με τον ίδιου φύλου, σύντροφό του.

“Αποτελούμε αντανάκλαση της κοινωνίας και δεχόμαστε όλα τα μέλη της. Αν δεν προσαρμοστούμε και δεν τα δεχτούμε, τότε δεν θα έχουμε κανένα ναύτη”, σχολίασε ο υποναύαρχος Gilles Couturier.

Πηγή: CBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα