Καμμένος: Πίσω στην Τουρκία όσοι εντοπίζονται σε ελληνικά, τουρκικά ή διεθνή ύδατα

Καμμένος: Πίσω στην Τουρκία όσοι εντοπίζονται σε ελληνικά, τουρκικά ή διεθνή ύδατα

Στη Τουρκία θα επιστρέφουν όσοι διασώζονται από νατοϊκές δυνάμεις στα ελληνικά ή τουρκικά ύδατα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας διαψεύδοντας παράλληλα ότι υπήρξε αίτημα να εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα από τις περιπολίες στη συμφωνία με ΝΑΤΟ

Την ενεργοποίηση της συμφωνίας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και αποκάλυψε, μάλιστα, ότι αυτή προβλέπει επιστροφή στην Τουρκία των μεταναστών που θα εντοπίζονται στα ελληνικά, τουρκικά ή διεθνή χωρικά ύδατα.

«Η Συμφωνία με το ΝΑΤΟ έκλεισε χθες κατά τις 03:00 και πλοία της Συμμαχίας πλέουν προς την ελληνική ακτογραμμή» είπε ο κ. Καμμένος. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι σκοπός των πλοίων της συμμαχίας είναι να διασφαλίσουν ότι «όποιος διασώζεται εντός τουρκικών ή ελληνικών χωρικών υδάτων ή άλλων διεθνών υδάτων θα πηγαίνει πίσω στην Τουρκία».

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η συμφωνία για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα. «Για να τελειώνουμε με το θέμα του ΝΑΤΟ. Ποτέ δεν ετέθη θέμα Δωδεκανήσου. Ποτέ ! Δεν υπήρχε θέμα ! Δεν ετέθη θέμα Δωδεκανήσου. Βεβαίως, και η συμφωνία ισχύει για όλο το Αιγαίο. Ισχύει για το Καστελόριζο, την Κω, την Κάλυμνο, την Ψέριμο, το Αγαθονήσι, μέχρι τη Λήμνο» ανέφερε.

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν έχει υπουργό τον Πάγκαλο

Ο υπουργός Άμυνας ήρθε, εντωμεταξύ, σε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος έφερε στη Βουλή το ζήτημα της αλλαγής του σχεδίου πτήσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το Ιράν και διερωτήθηκε αν η Ελλάδα ζητεί άδεια από την Τουρκία για να προσγειωθεί κάποιο αεροσκάφος στη Ρόδο. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Κρεμαστινό ότι ανακινεί ένα θέμα που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή. «Ποτέ δεν ετέθη θέμα αμφισβήτησης του δικαιώματος των ενόπλων δυνάμεων να προσγειώνονται και να απογειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια» είπε ο κ. Καμμένος. Επιτέθηκε μάλιστα τον κ. Κρεμαστινό λέγοντας : «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει υπουργό τον Πάγκαλο και πρωθυπουργό τον Σημίτη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα