Tα βιβλία που θα μας συντροφεύσουν φέτος το φθινόπωρο

Tα βιβλία που θα μας συντροφεύσουν φέτος το φθινόπωρο
© moodboard / Alamy

H "καλή συνήθεια" του βιβλίου εκεί που σκάει το κύμα το καλοκαίρι, μπορεί να συνεχιστεί και το φθινόπωρο με ένα καλό μυθιστόρημα ή ιστορικό βιβλίο. Κάνουμε προτάσεις για να βρείτε το δικό σας αγαπημένο της εποχής (Online Shop)

Ένα καλό μυθιστόρημα είναι συχνά συνδεδεμένο με ξεκούραστες στιγμές στις καλοκαιρινές διακοπές. Η αλήθεια όμως είναι πως ένα καλό βιβλίο είναι παντός καιρού και για την ακρίβεια, με ένα καλό βιβλίο θα περάσουν πιο ευχάριστα οι μουντές και βροχερές μέρες του φθινοπώρου.

Για του παραπάνω, αλλά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, φτιάχνουμε μια λίστα με βιβλία που μπορεί να ενδιαφέρουν, να ενημερώσουν ή να ταξιδέψουν.

6 μήνες που συγκλόνισαν την Ελλάδα, του Γιώργου Καράμπελα – Από 16€, τώρα 11,20€

 

Μια αναδρομή στο εξάμηνο που ξεκίνησε από την πρώτη νίκη αριστερού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, στο δημοψήφισμα. Μπορεί η ιστορία να χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει τις ευθύνες στους πρωταγωνιστές της, όμως το 2015 υπήρξε σαφώς πυκνό σε ιστορικής σημασίας πολιτικό χρόνο και ένα βιβλίο που δίνει τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτού είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό, ειδικά λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

Παγκόσμιος Μινώταυρος, του Γιάνη Βαρουφάκη – Από 16,92€, τώρα 11,90€

 

Από την οικονομική κρίση, το λεγόμενο Κραχ του 1929, η παγκόσμια Οικονομία απέκτησε έναν αδηφάγο οικονομικό Μινώραυρο, καταδικασμένη να τον ταΐζει χωρίς σταματημό. Η ανάλυση του πρώυν ΥΠΟΙΚ για τους λόγους που φτάσαμε ως την κρίση έχει όπως και να το δει κανείς, όποια και αν είναι η άποψή του για το πρόσωπό του, ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τρόικα: Ο Δρόμος προς την καταστροφή, του Μιχάλη Ιγνατίου – Από 19,71€, τώρα 13,50€

 

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 πέντε αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου υπό πλήρη μυστικότητα και υπό τον απαράβατο όρο ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ η μυστική αυτή συνάντηση. Τα γεγονότα μέσα από τη ματιά ενός έμπειρου δημοσιογράφου που δείχνουν αδυναμίες πολιτικών και προκαλούν δεκάδες ερωτηματικά για αποφάσεις και αδράνειες.

Αίμα στο χιόνι, του Τζο Νέσμπο – Από 12,15€, τώρα 10,93€

 

Ένας πληρωμένος δολοφόνος ερωτεύεται τη γυναίκα του πελάτη του, η οποία τυχαίνει να είναι ο στόχος της αποστολής που αναλαμβάνει. Ο διάσημος Σουηδός συγγραφέας ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και απέδειξε πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, στο άρθρο του Χρήστου Δεμέτη.

Το κορίτσι της πτήσης 5403, του Μπίσι Μισέλ – Από 17,42€, τώρα 12€

 

Το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση 5403 πέφτει στα γαλλοελβετικά σύνορα και τυλίγεται στις φλόγες. 168 από τους 169 επιβάτες σκοτώνονται ακαριαία. Σώζεται μόνο ένα κοριτσάκι τριών μηνών. Δύο οικογένειες το διεκδικούν, και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί η ταυτότητά του. Έτσι ξεκινάει μια διαμάχη που θα διαρκέσει σχεδόν δύο δεκαετίες. Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση η οποία έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει τη ζωή του αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Πρώτα όμως καταγράφει όλη του την έρευνα, ώστε να την παραδώσει στην άμεσα ενδιαφερόμενη: τη Λιζ-Ροζ ή την Εμιλί, αυτή την κοπέλα που κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι και που όλοι αποκαλούν Λιβελούλα. Καθώς κάθεται στο γραφείο του και ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη, ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα. Δολοφονείται όμως πριν προλάβει να αποκαλύψει την πολυπόθητη αλήθεια…

Αναβίωση, του Στίβεν Κινγκ – Από 7,87€, τώρα 7,08€

 

Ο Stephen King επιστρέφει με το νέο ανατριχιαστικά απολαυστικό μυθιστόρημά του που απαντάει στο ερώτημα: Τι μπορεί να υπάρχει στην άλλη πλευρά της ζωής; Πίστη. Τραγωδία. Αυταπάτη. Εθισμός. Περιέργεια. Εμμονή. Θάνατος.  Αυτά είναι τα θέματα που πραγματεύεται ο Νο 1 συγγραφέας στον κόσμο, στο νέο του συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Μπαραμπαρόσα, Ο τρόμος της Μεσογείου – του Γιώργου Λεονάρδου – Από 14,84€, τώρα 10.39€

 

Ο Αρούζ και ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, ο Αντρέα Ντόριο, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Φραγκίσκος της Γαλλίας, η Ισαβέλλα της Ισπανίας, με τους ανταγωνισμούς, τα μίση, τους έρωτες, τα πάθη, τα εγκλήματα αλλά και την πολεμική τους ιδιοφυΐα, εγκαταλείπουν τα σκονισμένα ράφια της Ιστορίας και μας ξεναγούν, σαν σε συναρπαστική κινηματογραφική ταινία, στα σκοτεινά χρόνια του τρόμου των θαλασσών και της πειρατείας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα