Το News 247 στο κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας των παιδικών χωριών SOS

Το News 247 στο κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας των παιδικών χωριών SOS

"Άγιες μέρες" και γιορτών. Ειδικά στις μέρες μας όμως, αρκεί μία βόλτα, μία επαφή, για να γίνει πλήρως αντιληπτή η φράση, "αυτό δεν ισχύει για όλους",. Το News 247 επισκέφθηκε το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας των παιδικών χωριών SOS, μίλησε με ειδικούς και κατέγραψε στιγμές που για κάποιους συμπολίτες μας είναι καθημερινότητα

Πόσο διαφορετική εμφανίζεται η εορταστική περίοδος όταν ο μέσος πολίτης συναντά την άλλη πλευρά της καθημερινότητας. Εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι πασχίζουν για να ζήσουν ανήμποροι συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια.

Η κάμερα του News 247 βρέθηκε στο κέντρο της Κυψέλης των παιδικών χωριών SOS όπου κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν, τις πραγματικές ανάγκες, για τρόφιμα, ρούχα και άλλα υλικά, με τον κ. Τσαούση να μας εξηγεί πως συλλέγονται τα προϊόντα αλλά και πως μοιράζονται.

 

Τα ρούχα σαφώς και είναι δεύτερο χέρι, όπως λέμε, ενώ συναντάμε στην αποθήκη του κέντρου και μεταχειρισμένα παιχνίδια τα οποία θα δοθούν στα μικρά παιδιά.

Στο κέντρο της Κυψέλης συναντάμε και το Γιώργο Αλεβιζόπουλο, κοινωνικό λειτουργό ο οποίος ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα επί 17 συναπτά έτη. Δίνει όλο το φάσμα δραστηριοποίησης του κέντρου, σε ποιυς τομείς βοηθά και με ποιον τρόπο. Συγχρόνως γίνεται γνωστό πως το κέντρο στηρίζει και μαθητές μα μαθησιακές δυσκολίες.

Κάπου εκεί βρεθήκαμε μπροστά σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη, θα μπορούσε κάποιος να πει και τρυφερή στιγμή. Ένα παιδάκι το οποίο μαζί με άλλη κοινωνική λειτουργό προσπαθούσε να κατανοήσει τα μαθήματα του καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες.

Σε έναν άλλο χώρο, παιδάκι προσπαθεί με τη βοήθεια του ειδικού επιστήμονα να μάθει – καταλάβει την αριθμητική. Ακούει τους συντάκτες της ιστοσελίδας να ζητάνε άδεια να βιντεοσκοπήσουν και γυρίζει με χαμόγελο, αλλά η ηλικία του απαγορεύει κάτι τέτοιο.

Όσο για το ερώτημα που τείνει πλέον να γίνει συνήθεια, εάν δηλαδή υπάρχει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια στους πολίτες που ζητούν βοήθεια, η απάντηση είναι πως όχι μόνο υπάρχει αλλά συνδυάζεται και με μία αδυναμία του κράτους να παρέχει σοβαρές υποδομές. Σύμφωνα πάντως με άλλο εργαζόμενο στο κέντρο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν είναι μόνο αδυναμία αλλά και επιλογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα