Ο Ταραντίνο λέει το μεγάλο αντίο στο σινεμά;

Ο Ταραντίνο λέει το μεγάλο αντίο στο σινεμά;
Photograph: Kevin Winter/Getty I

Το είχε δηλώσει και στο παρελθόν, δύο χρόνια πριν, τον Νοέμβρη του 2012: "δύο ακόμα ταινίες και τέρμα!" Φαίνεται πώς ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν άλλαξε γνώμη. Μιλώντας για το πολυαναμενόμενο "The Hateful Eight" επανέλαβε την απόφασή του. Θα βγει στη σύνταξη

Τον Νοέμβριο του 2012, ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης 8ης ταινίες του “Django Unchained”, το πάλαι ποτέ enfant terrible του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά μάς το είχε δηλώσει: δεν είναι πια παιδί, κι ούτε υπάρχει ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά πλέον.

“Δε θέλω να καταντήσω γέρος σκηνοθέτης. Θα σταματήσω. Απλά δε θέλω να γίνω σαν όλους αυτούς τους ηλικιωμένους σκηνοθέτης. Θέλω να σταματήσω εγώ πριν είναι αργά” είχε πει ο Κουέντιν Ταραντίνο σε συνέντευξη του στο Playboy.

“Οι σκηνοθέτες δεν γίνονται καλύτεροι με τα χρόνια. Συνήθως οι χειρότερες ταινίες τους είναι αυτές οι 4-5 τελευταίες στην φιλμογραφία τους. Εγώ υπολογίζω πολύ στην υστεροφημία της φιλμογραφίας μου – μία κακή ταινία μπορεί να γμσει 3-4 καλές!” Πώς προσδιόριζε τότε το “σε λίγο” της επικείμενης συνταξιοδότησής του; “10 ταινίες είναι ένα καλό νούμερο για να σταματήσει κανείς”.

Στα γυρίσματα του “Reservoir Dogs” με τον Χάρβεϊ Καϊτέλ

Και ήρθε το “The Hateful Eight”. Με επεισοδιακά προβλήματα από την αρχή: διέρρευσε το σενάριο, κάτι που τον έφερε εκτός εαυτού να ανακοινώνει ότι ακυρώνει την ταινία. Μετέπειτα το μετάνιωσε, ξεκίνησε γυρίσματα, μάς αποκάλυψε ο ίδιος λεπτομέρειες – όπως ότι θα το γυρίσει σε 70 mm φιλμ. Οχι όμως και το teaser: για αυτό έπρεπε να πας σινεμά! Μέχρι που, φυσικά, το teaser του “The Hateful Eight” διέρρευσε. Τέλος, μεγάλος ντόρος έγινε με το καστ: θα είναι η Τζένιφερ Λόρενς; Ποιοι ακριβώς θα απαρτίζουν τους “Hateful Eight”; Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επισήμως κι αυτό.

Και σήμερα έσκασε η βόμβα. Το ξαναείπε: “Στις 10 ταινίες σταματάω”.

2014 WireImage

Αυτοί είναι οι “Hateful Eight” του Κουέντιν Ταραντίνο!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα