Τέλος στα πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών θέλει να βάλει η Dunlop

Τέλος στα πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών θέλει να βάλει η  Dunlop

Η γνωστή εταιρία κάνει λόγο για τα «ευφυή» ελαστικά τα οποία θα προσαρμόζονται ενεργητικά στις ανάγκες του οδηγού και τις συνθήκες της πίστας,ενώ επίσης θα αναδιαμορφώνουν από μόνα τους την επιφάνεια πρόσφυσης!!!

Τρελό; Ίσως. Όμως, για να το λένε οι άνθρωποι της Dunlop κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς. Όλη η κουβέντα ξεκίνησε με αφορμή την έκθεση Future Race Car Challenge, που παρήγγειλε η ίδια η φίρμα προκειμένου να μπορέσει να οριοθετήσει τις ανάγκες ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου του μέλλοντος.

Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία. Πολυμερή τζελ και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα υλικά θα επιτρέπουν στα ελαστικά να αλλάζουν σχήμα εν κινήσει. Έτσι, αν βρέχει το πέλμα του ελαστικού θα παίρνει μορφή με ραβδώσεις και όταν η πίστα γίνεται στεγνή θα επανέρχεται στην σλικ κατάσταση (χωρίς αυλακώσεις).

Ακόμη θα μπορεί να αλλάξει η δομή ή η σκληρότητα της γόμας για να αυξήσει την πρόσφυση, ενώ εκατομμύρια microspikes θα αναπτύσσονται και θα αναδιαμορφώνουν την επιφάνεια του ελαστικού κάνοντας τα πιτ στοπ μια εικόνα από το μακρινό παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα