Ακροδεξιές κορώνες Καπερνάρου: “Τους λαθρομετανάστες να τους πάρετε στα σπίτια σας”

Ακροδεξιές κορώνες Καπερνάρου: “Τους λαθρομετανάστες να τους πάρετε στα σπίτια σας”

Άγριος καβγάς στη Βουλή για τους παράτυπους μετανάστες. Πώς άναψαν τα αίματα μεταξύ Βασίλη Καπερνάρου και Βασιλικής Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε το διάλογο

Άναψαν τα αίματα – και πάλι – στη Βουλή με αφορμή μία δήλωση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Βασίλη Καπερνάρο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας ανακάλεσε τον κ. Καπερνάρο στην τάξη, ενώ έκλεισε το μικρόφωνο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

Αρχικά ο κ. Καπερνάρος είχε αντιπαράθεση με τον κ. Κουτσούμπα. Στη συνέχεια σχολίασε όσα είχε πει η κ. Κατριβάνου και της απηύθυνε το λόγο με αναφορές για «τους αγαπημένους μας λαθραίους λαθρομετανάστες» και με παραινέσεις «να τους πάρετε στο σπίτι σας τους λαθραίους λαθρομετανάστες, τα αδέρφια σας». Δεν δίστασε μάλιστα να κατατάξει τους μετανάστες ανάλογα με την επικινδυνότητα τους, λέγοντας ότι «πιο επικίνδυνοι είναι ο Αλγερινοί και μετά οι Μαροκινοί, ενώ οι Αλβανοί μπροστά τους είναι αρνάκια».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε καταγγέλλοντας «ρατσιστικό λόγο» από τον κ. Καπερνάρο και υπενθυμίζοντας ότι και άλλες φορές έχει μιλήσει «υποτιμητικά», όπως ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας, επιχειρώντας να σταματήσει την αντιπαράθεση, έκλεισε το μικρόφωνο στην κ. Κατριβάνου και της είπε να σταματήσει «για να μην αναγκαστεί να την ανακαλέσει στην τάξη μετά από 2 χρόνια».

Μετά ο κ. Κουτσούμπας στράφηκε προς τον κ. Καπερνάρο και του ζήτησε να επανέλθει στο θέμα που συζητά η Επιτροπή και να καταθέσει προτάσεις, σημειώνοντας: «Όλα τα άλλα είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα».

Εκνευρισμένος ο κ. Καπερνάρος του απάντησε ότι τα τηλεοπτικά παράθυρα υπηρετούν το «άθλιο καθεστώς» που υπηρετεί εκείνος, με αποτέλεσμα ο κ. Κουτσούμπας να τον ανακαλέσει στην τάξη. «Σας ανακαλώ εγώ», ήταν η απάντηση του κ. Καπερνάρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα