Κεντροαριστερά: Ερωτηματικό το τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Κεντροαριστερά: Ερωτηματικό το τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου
Εκδήλωση για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην εκδήλωση μίλησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στην πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα στην Κεντροαριστερά, με το σενάριο πάντως να διεκδικήσει ο πρώην πρωθυπουργός την ηγεσία της παράταξης να μην φαντάζει ως το κυρίαρχο

Τις οριστικές αποφάσεις για την στάση που θα κρατήσει στον δρόμο προς τις κάλπες αναμένεται να λάβει σήμερα το προσωρινό Εθνικό Συμβούλιο του ΚΙΔΗΣΟ, που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα θερμός στο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε, ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται τις τελευταίες ημέρες ασφυκτική πίεση από μερίδα συνεργατών του, που επιμένουν πως είναι η ώρα να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο.

Αν τελικά ο Γ.Παπανδρέου αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος, τότε, ενδεχομένως, στο τραπέζι να πέσουν τα ονόματα άλλων στελεχών του Κινήματος που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου φορέα, σενάριο που πάντως δεν κερδίζει πολλούς υποστηριχτές στο κόμμα. Πιθανότερο πάντως μοιάζει το ΚΙΔΗΣΟ να μην έχει κάποιον δικό του υποψήφιο και να στηρίξει κάποιο πρόσωπο από αυτά που έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους.

Στην Λαμία ο Σταύρος

Στον δεύτερο σταθμό -μετά την Καισαριανή που επισκέφτηκε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του βίντεο, μέσω του οποίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του-, την Λαμία βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Λαμίας. Στη συνέχεια ο Στ.Θεοδωράκης θα βρεθεί στο εργοστάσιο της Chipita, θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων 

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ στοχεύει να εκφράσει την γενιά των σαραντάρηδων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, πάντως, δεν παίζει μόνος του, καθώς σε αυτή στοχεύει και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, του οποίου οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, Πέμπτη.

Γεννηματά: Ανάπτυξη για ΟΛΟΥΣ

Την πίστη της πως η νέα παράταξη που δημιουργείται θα βάλει τις βάσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση, εξέφρασε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους Κοινωνικούς Εταίρους, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε μαζί τους το “Σχέδιο Ελλάδα” που επεξεργάζεται το κόμμα της και θα το παρουσιάσει την Δευτέρα από το βήμα της ΔΕΘ, “για το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα .

Ανάπτυξη για ΟΛΟΥΣ, με παραγωγή νέου πλούτου που μοιράζεται δίκαια με πολιτικές που στηρίζουν την Μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χάσαμε 2,5 χρόνια και η αβεβαιότητα παραμένει”, συμπλήρωσε η Φ.Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα