Πιέσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών στους ΑΝΕΛ

Πιέσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών στους ΑΝΕΛ
Leader of Independent Greeks party Panos Kammenos delivers a press conference at Journalists' Union of the Athens Daily Newspapers on Sept. 24,Athens / , 24 , sooc

Η σχέση συνεργασίας-ανταγωνισμού με το ΣΥΡΙΖΑ και το όριο του 3%

Πιέσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών δέχονται οι Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες, οι οποίοι επιχειρούν με το συνέδριο μία καθοριστική προσπάθεια να διασφαλίσουν το δικό τους χώρο στον πολιτικό χάρτη στην τελική ευθεία για την κρίσιμη για τις πολιτικές εξελίξεις προεδρική εκλογή.

Της Βίκυς Σαμαρά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς, ο οποίος φέρεται εδώ και καιρό να αποστασιοποιείται από σειρά επιλογών της ηγεσίας και τον οποίο δεν αποκλείεται να φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά τη Ραχήλ Μακρή, την οποία ήδη οι πληροφορίες φέρουν ως πιθανή υποψήφια με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοζάνη), μοιάζει να είναι σε τροχιά σύγκρουσης. Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται τις αντιδράσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στη στάση του κόμματος όσον αφορά στην προεδρική εκλογή, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζει σε βουλευτές όπως οι Παναγιώτης Μελάς, Ελενα Κουντουρά, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια που φέρονται να προβληματίζονται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η γραμμή του Πάνου Καμμένου, που καλεί τους δυσαρεστημένους με την κυβέρνηση συντηρητικούς δεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους ΑΝΕΛ ώστε αυτοί να αποτελέσουν τον πατριωτικό παράγοντα σε μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τα ελαττώματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει και πολλές εσωκομματικές απορίες και δυσαρέσκειες. Στελέχη και των ίδιων των ΑΝΕΛ διαπιστώνουν την αντίφαση στη στάση του προέδρου απέναντι στην Κουμουνδούρου και εκφράζουν το φόβο το αντιμνημονιακό ακροατήριο να απορροφηθεί σε σημαντικό ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο της πόλωσης, που θα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης.

Το κόμμα του κ.Καμμένου πάντως προσπαθεί να χαράξει το δικό του δρόμο με το συνέδριο της 22-23 Νοεμβρίου, στο οποίο θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι μικροί αντιμνημονιακοί- αντικυβερνητικοί- πατριωτικοί σχηματισμοί που κατήλθαν αυτόνομα το Μάιο με την ελπίδα ότι η δημοσκοπική εικόνα θα αλλάξει. Πολλά θα κριθούν από το εάν παραμονές της προεδρικής εκλογής οι ΑΝΕΛ ξεπερνούν με άνεση το κατώφλι του 3%. Σε διαφορετική περίπτωση το Μαξίμου θα επενδύσει σε ενδεχόμενα διαλυτικά φαινόμενα, αν και μέχρι στιγμής το κόμμα του κ.Καμμένου παρά τις απώλειες αντέχει.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα