Ανησυχία στη ΝΔ για το προσφυγικό. Στον Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης

Ανησυχία στη ΝΔ για το προσφυγικό. Στον Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης
INTIME NEWS

Συντονιστικό όργανο για το θέμα συστήνει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς προβληματίζεται έντονα για το κλείσιμο των προς βορρά συνόρων σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Ο κίνδυνος να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, καθώς και η προβολή από την πλευρά της Άγκυρας διεκδικήσεων στο Αιγαίο, προκαλεί ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα -Μητσοτάκη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις νέες εξελίξεις στο προσφυγικό. Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα στις 12.15 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΝΔ και θα αφορά καθαρά το προσφυγικό.

Η ΝΔ συστήνει συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό και εκφράζει τον προβληματισμό της για τις εξελίξεις, προσπαθώντας όμως να αποφύγει τις αντιπολιτευτικές κορώνες και ασκώντας και εκείνη από την πλευρά της πίεση προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Συγγρού υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή όλων των συντονιστών των τομέων κοινοβουλευτικού έργου, του εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου και των δύο αντιπροέδρων Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, εξετάστηκαν όλα τα σενάρια και στη συνέχεια ο τομεάρχης Αμυνας Θανάσης Δαβάκης με δήλωση του κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις δηλώσεις και να δείξει περισσότερη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος.

Είχε προηγηθεί η έκφραση δυσαρέσκειας προς την αυστριακή πρεσβεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ άλλωστε έχει επιλέξει σε αντίθεση με την ηγεσία Σαμαρά ως προς αυτό το ζήτημα την “εθνική στάση”, ασκώντας μεν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά εστιάζοντας στην υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στην Ευρώπη.

Κριτική ασκεί η Συγγρού και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ αναλυτικά εξετάστηκε η στάση της Τουρκίας η οποία επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να ανοίξει για άλλη μία φορά θέματα γκρίζων ζωνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα