Γαλάζιες μάχες ‘γραμμής’ με φόντο την αρένα της Β’ Αθηνών

Γαλάζιες μάχες ‘γραμμής’ με φόντο την αρένα της Β’ Αθηνών
@GeorgiaPanagopoulou

Τι κρύβει η πασχαλινή κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Κατερίνας Παπακώστα

Φίλια πυρά δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μέσα στις γιορτές του Πάσχα και μάλιστα λίγα μόλις 24ωρα μετά τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία από την κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο στόχαστρο της γαλάζιας βουλευτίνας Κατερίνας Παπακώστα, η οποία μάλιστα τον κάλεσε να παραιτηθεί του κομματικού του αξιώματος μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής ενώ άφησε υπονοούμενα για τον «βίο και την πολιτεία» του σε ότι αφορά την προσφορά του στην παράταξη.

Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του αντιπρόεδρου της ΝΔ σε κυριακάτικη εφημερίδα με την Κατερίνα Παπακώστα να τη σχολιάζει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Το θέμα προκάλεσε ενόχληση στο Μοσχάτο ωστόσο το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει και να δώσει συνέχεια δεν πυροδότησε περαιτέρω εντάσεις και την ανάγκη της παρέμβασης της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνεται στόχος επίθεσης εκ των έσω, ούτε που η Κατερίνα Παπακώστα προκαλεί πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχεται τέτοιου είδους επίθεση από εν ενεργεία συνάδελφό του στο κόμμα και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο θέμα τη στιγμή που το μέγαρο Μαξίμου θέλει μεταξύ άλλων να στοχοποιήσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ως πρώην υπουργό υγείας για τα πεπραγμένα του στο εν λόγω υπουργείο.

Η επίθεση αυτή της κας Παπακώστα κατά πολλούς οφείλεται στον παρασκηνιακό ανταγωνισμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ για τη στελέχωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές και κυρίως για τη μάχη μεταξύ παλιών και νέων στελεχών για το συσχετισμό της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Άλλωστε οι δύο τους εκλέγονται στη Β’ Αθήνας ενώ είναι επίσης γνωστό ότι ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να διαμορφώσει δική του ομάδα βουλευτών.

Ορισμένοι επίσης βλέπουν επιπροσθέτως και συνέχεια μιας άτυπης αντιπαράθεσης γραμμών στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως επισημαίνουν η Κατερίνα Παπακώστα προ εβδομάδων γλίτωσε στο παρά πέντε τη διαγραφή της και αναγκάστηκε να κάνει ανασκευή δηλώσεων στις οποίες φερόταν να εκφράζει κάθετη διαφωνία τόσο για το αίτημα των εκλογών που έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ όσο και για την εν γένει στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της καταψήφισης συλλήβδην του πακέτου μέτρων και των όποιων αντίμετρων έχει διακηρύξει ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα