Bentley Mulsanne Speed. Ένα αρχοντικό σεντάν με εκρηκτικές επιδόσεις

Bentley Mulsanne Speed. Ένα αρχοντικό σεντάν με εκρηκτικές επιδόσεις

Η χειροποίητη Mulsanne Speed «κρύβει» 537 ίππους κάτω από το καπό, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. και να έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα.

Η Bentley Mulsanne, το αρχοντικό αυτό σεντάν, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2010.

Στις αρχές του φθινοπώρου η Bentley παρουσίασε την έκδοση  Mulsanne Speed.  Η βρετανική φίρμα έχει εξοπλίσει το νέο της μοντέλο με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 κινητήρα των 6,75 λτ., ο οποίος αποδίδει 537 ίππους και 1.100 Nm ροπής, επιτρέποντας στην Mulsanne Speed να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. και να έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα.

 

Το συγκεκριμένο όχημα ζυγίζει γύρω στα 2.500 κιλά. Διαθέτει ενσωματωμένο WiFi, ενσωματωμένο iPad, ειδικό ψυγείο και ποτήρια αλλά και καθίσματα που κάνουν μασάζ. Ολόκληρο το αμάξωμα αλλά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι χειροποίητο.

 

Διαθέτει έναν επιλογέα τρόπου λειτουργίας κι έτσι κάποιος μπορεί αν διαλέξει ανάμεσα σε ένα χαλαρό και απολαυστικό ταξίδι ή να διαλέξει την ταχύτητα και την άγρια ομορφιά του οχήματος αυτού. Επίσης υπάρχει και η επιλογή που αποτελεί συνδυσμό των δύο παραπάνω.

 

Ο χρόνος κατασκευής του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερος από 500 ώρες καθώς είναι φτιαγμένο στο χέρι. 80 ώρες διήρκησε η συναρμολόγηση του αμαξώματος το οποίο στη συνέχεια βάφτηκε επίσης στο χέρι. Η κατασκευή μίας Mulsanne παίρνει περίπου 25 φορές περισσότερο χρόνο, απ΄ ότι η κατασκευή οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2015 , με τιμή πάνω από 250.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα