Αλεξιάδης: H επιχειρηματικότητα τύπου ‘Μαρινόπουλου’ δεν τιμά τη χώρα

Αλεξιάδης: H επιχειρηματικότητα τύπου ‘Μαρινόπουλου’ δεν τιμά τη χώρα
Παρουσίαση από το ΣΔΟΕ, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, της υπόθεσης της ανακάλυψης του φορτίου με τα οπιούχα ναρκωτικά χάπια, γνωστά ως το "ναρκωτικό των τζιχαντιστών" τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων - (26.084.000) οπιούχων-ναρκωτικών χαπιών προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A). Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια. Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά: α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη και β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000β¬). (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Επίθεση στις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για "πολιτική ανοχή". Φορολογικοί έλεγχοι για τα χρήματα της οικογένειας στο εξωτερικό. Στο 1,5 δις ευρώ τα χρέη της επιχείρησης

Σκληρές φράσεις για την ιδιοκτησία του ομίλου Μαρινόπουλος χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι «δεν τιμά την χώρα» μια επιχειρηματικότητα που έχει τα πλούτη της στο εξωτερικό και τα χρέη της στην Ελλάδα και ταυτόχρονα καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έδειξαν «πολιτική ανοχή» στην επιχείρηση.

Απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, που επισήμανε ότι οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, «έχουν ένα fund στο Κατάρ στο οποίο έχουν μεταβιβάσει τίτλους ακινήτων προσωπικής τους περιουσίας ύψους 750 εκ. ευρώ»  ο κ. Αλεξιάδης μίλησε απερίφραστα για«επιχειρηματικότητα που δεν τιμά τη χώρα». Εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση και στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η περίπτωση του Μαρινόπουλου είναι αποτέλεσμα της «πολιτικής ανοχής και «συγκεκριμένων πολιτικών που ασκήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια». Καταλόγισε δε στις κυβερνήσεις του παρελθόντος ότι  με την πολιτική τους στήριξαν  ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας, που προέβλεπε «επιχειρηματίες που θα είναι πλούσιοι με τα χρήματα τους στο εξωτερικό, ενώ θα έχουν στην Ελλάδα τα χρέη τους». Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να απαντήσουν στη Βουλή όσοι δέχονταν στο παρελθόν τους ισολογισμούς της εταιρείας και συναινούσαν στο δανεισμό της.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα φορολογικού ελέγχου για τα χρήματα που έβγαλαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης στο εξωτερικό. «Γίνονται έλεγχοι και για συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουμε και για υπόλοιπα θέματα» είπε διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητές της. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τους 12.500 εργαζόμενους της επιχείρησης.

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε μάλιστα ότι η Μαρινόπουλος ΑΕ οφείλει το «εφιαλτικό» ποσό του 1,5 δις ευρώ. Νωρίτερα ο κ. Καμμένος είχε τονίσει αναλυτικά ότι η επιχείρηση χρωστά 720 εκ. ευρώ στους προμηθευτές, 105 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους, στις ασφαλιστικές εταιρείες και το Δημόσιο και περίπου 500 εκ. ευρώ στις τράπεζες, στοιχεία που επιβεβαίωσε ως ακριβή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα