Τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Ραδιόφωνο 24/7 γίνεται Jazz

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Ραδιόφωνο 24/7 γίνεται Jazz

Ο Μιχάλης Ευδαίμων έρχεται στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 και την εκπομπή Round Midnight με τον Ιλάν Σολομών

Μπασίστας, συνθέτης και συγγραφέας. Ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική και συνεργασίες που εκτείνονται σε όλο το καλλιτεχνικό φάσμα της ελληνικής σκηνής, αλλά και ένας ιδιαίτερα ευχάριστος – όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν – στην παρέα, τύπος. Ο Μιχάλης Ευδαίμων έρχεται στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 και την εκπομπή Round Midnight με τον Ιλάν Σολομών.

Έχει ηχογραφήσει το προσωπικό του project με τίτλο Good Demons το Νοέμβριο του 2014. Πρόκειται για μια φρέσκια ιδέα σύγχρονης Jazz, στην οποία συνδυάζονται η jazz, αλλά και η prograssive, η fusion, η pop και η rock. Με επιρροές από Mile Davis, Faith No More και David Bowie, πρόκειται για ένα μουσικό πρότζεκτ που ακολουθεί την προσωπικότητα κάθε μέλους που συμμετέχει σε αυτό.

Πάρτε μια γεύση από τη δουλειά του εδώ:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μαθήματα με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Φακανά, τον Antony Jackson. Clinics από τους Tom Kenedy, Victor Wooten, Mike Stern, Billy Sheehan. Έχει συνεργαστεί με τους Μαρινέλα, Κώστα Χατζή, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Χρήστο Θηβαίο, Άννα Λινάρδου, Νίκο Ζούδιαρη, Nότη Μαυρουδή, Μίλτο Πασχαλίδη και πολλούς άλλους.

Ακούστε κομμάτια από την Playlist που έχει ετοιμάσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Ραδιοφώνου 24/7 από τους 88,6:

Άρχισε να παίζει μπάσο στα 16 του χρόνια. Η αρχική επαφή με το όργανο ήταν εντελώς τυχαία. Με τους φίλους του έστησε μια μπάντα και το μόνο όργανο που έλειπε ήταν το μπάσο. Στην αρχή ήθελε να παίξει ντραμς αλλά τον πρόλαβε άλλος και έτσι του “έκατσε” το μπάσο! Η αλήθεια είναι ότι το ερωτεύτηκε από την πρώτη τους επαφή και, μόλις άκουσε τον ήχο του Jaco Pastorius, κατάλαβε τη σημασία του. Από τότε ο έρωτας του δεν έχει σβήσει. Κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατός!

Το 2013 έγραψε το βιβλίο “Οργάνωση της Μουσικής Πληροφορίας” που απαντάει σε ερωτήματα όπως: Ποιες αισθήσεις χρησιμοποιώ όταν μελετάω; Ποιες από αυτές πρέπει να εκπαιδεύσω πρώτα και σε ποια πρέπει να δώσω μεγαλύτερη σημασία; Πώς λειτουργεί η μνήμη μου έτσι ώστε να καταλάβω πόσο και πως πρέπει να μελετάω; Πώς λειτουργεί το όλο σύστημα μπάσο – δάχτυλα – μάτι – αυτί; Πώς πρέπει να οργανώσω την μελέτη μου έτσι ώστε να ξεπεράσω τα προβλήματα και να αρχίζω να αυτοσχεδιάζω με άνεση;

Μέσα στο καζάνι θα ανακατέψουμε Ψυχολογία, Επιστήμες του Εγκεφάλου, Κυβερνητική, Αρμονία, και Θεωρία έτσι ώστε να μεγαλώσει η μουσική αντίληψή μας, να κατανοήσουμε τις αδυναμίες μας και να τις διορθώσουμε και να μάθουμε πώς λειτουργεί το σύστημα άνθρωπος-μπάσο με τρόπο. Με άλλα λόγια εδώ σας προτείνω έναν τρόπο σκέψης για αντιμετώπιση τεχνικών και θεωρητικών προβλημάτων κατά την διάρκεια της εκμάθησης του μπάσου.

H νύχτα της Τρίτης 19ης Δεκεμβρίου θα είναι μια ραδιοφωνική βραδιά κουβέντας και μουσικής με επίκεντρο τον Μιχάλη Ευδαίμων και τα όσα θα έχει να μας πει και να ακούσουμε μαζί. Ένα must για τους φίλους του απρόοπτου, του αυτοσχεδιασμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα