Διευθυντής ΚΑΠΑ Research: Μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων

Διευθυντής ΚΑΠΑ Research: Μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο Τάσος Γεωργιάδης σχετικά με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΠΑ Research, Τάσος Γεωργιάδης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και ανέφερε πως στα τελευταία αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Καπα Reasearch, υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, και οποιαδήποτε απλουστευτική αναγωγή αυτού του ποσοστού επί του εκατό, είναι παρακινδυνευμένη και έχει εκθέσει στο παρελθόν πολλές δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέχεια πως με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από ένα δείγμα περίπου 13000 ανθρώπων, 1800 δηλώνουν αναποφάσιστοι 1600 δηλώνουν οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα ενώ 2500 δηλώνουν οπαδοί του Κυριάκου Μητσοτάκη και μπορεί να γίνει μια ενδελεχή ανάλυση για το τι πιστεύουν αυτοί οι κόσμοι. Φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ότι επανέρχεται το κλασικό δίπολο, δεξιά – αριστερά με καινούργιους όρους και υπάρχουν και κοινά χαρακτηριστικά της κόντρας Αλέξη Τσίπρα και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την κόντρα Ανδρέα Παπανδρέου και Κυριάκου Μητσοτάκη Μητσοτάκη, στα τέλη του ’80 και στις αρχές του ’90.

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΠΑ Research τόνισε πως υπάρχουν ταξικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά στα δημοσκοπικά αποτελέσματα και συγκεκριμένα, στην Αττική τα κόμματα καταγράφουν πολύ χαμηλά ποσοστά, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών της ανεργίας, ενώ τα ποσοστά είναι υψηλότερα σε άλλες περιφέρειες της χώρας που τα πράγματα είναι καλύτερα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των αναποφάσιστων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως έχουν κομματική καταγωγή και συμμετέχουν έντονα στη δημόσια συζήτηση, είναι άνθρωποι που κυμαίνονται από τη δεξαμενή του Όχι στο δημοψήφισμα, πολλοί είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και προς το παρόν δεν τοποθετούνται για άλλα κόμματα. Τέλος, πιστεύουν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις μειώνουν τα υπερκέρδη χωρίς να προσφέρουν τόσα πολλά στο θέμα της ανεργίας, εμπιστεύονται το στρατό και μάλιστα σ’ αυτό συμφωνούν και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, επιθυμούν το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και θεωρούν μεγάλο πρόβλημα της χώρας την ανεργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα