Ρέππας: ‘Δεν μπορεί να αναμένει λύσεις από τη ΝΔ η Ελλάδα της κρίσης’

Ρέππας: ‘Δεν μπορεί να αναμένει λύσεις από τη ΝΔ η Ελλάδα της κρίσης’
ΑΘΗΝΑ- 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών-Ομιλία του Προέδρου Γ. Παπανδρέου.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) eurokinissi

Ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ σχολίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research, τα οποία 'βλέπουν' διαφορά 4,8% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«Μέχρι την ώρα που θα γίνουν οι εκλογές κανείς δεν ξέρει τι θα έχει μεσολαβήσει. Φαίνεται ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή οδεύουμε προς μια πενταμελή Βουλή και πως κυριαρχεί ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών, κοντά στο 25%, που δεν εκδηλώνουν την προτίμησή τους» επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 σχετικά με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

Στη συνέχεια σχολίασε πως η θέση που εκφράζουν τα στελέχη του είναι μια θέση σε έναν ευρύτερο προβληματισμό. Άλλωστε, όπως σημείωσε, στο ΠΑΣΟΚ ενυπήρχαν πολλές διαφορετικές θέσεις, το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Κίνημα Αλλαγής. Όσον αφορά στην αντιπολίτευση, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να αναμένει λύσεις από τη Νέα Δημοκρατία η Ελλάδα της κρίσης».

Για την προτροπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Μάρτιν Σουλτς να συνεργαστεί με την Άνγκελα Μέρκελ για μια κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία, τόνισε πως είναι αναμενόμενο ο κ. Τσίπρας να επιθυμεί να γίνει ένας τέτοιος συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών της κας Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες του κ. Σουλτς καθώς μια σύμπραξη ενός πιο συντηρητικού χώρου (Χριστιανοδημοκράτες) με έναν πιο προοδευτικό (Σοσιαλδημοκράτες) θα έχουν ως αποτέλεσμα να εφαρμοστούν πιο προοδευτικές πολιτικές απέναντι στην Ελλάδα. «Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο παρά τις διαφορές που είχαν» πρόσθεσε.

Τέλος, σε ερώτηση αν το Κίνημα Αλλαγής θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι το ΚΙΔΗΣΟ και ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει δημοσίως γνωστές τις θέσεις τους και «είναι στρατηγική επιλογή του συγκεκριμένου χώρου να είναι μια δύναμη στον προοδευτικό πολιτικό πόλο της χώρας, απέναντι στο συντηρητικό πόλο που ανήκει η Νέα Δημοκρατία». Υπάρχουν θέματα, σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, στα οποία μπορούν να συγκλίνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, όσο και το Κίνημα Αλλαγής, στα οποία «θα έπρεπε να βρουν ένα κοινό τόπο», ωστόσο απέκλεισε επιλογή σύμπραξης με δυνάμεις που ανήκουν ιδεολογικά στον ευρύτερο συντηρητικό χώρο, «στο οποίο εμείς είμαστε απέναντι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα