Οι αγρότες απειλούν να μην προσέλθουν στη συνάντηση της Δευτέρας

Οι αγρότες απειλούν να μην προσέλθουν στη συνάντηση της Δευτέρας
Farmers' protest, Kerdylia, Serres on January 23, 2016. / , 23 2016. SOOC

Αν και αναμένεται να ανακοινωθούν νέες βελτιωμένες προτάσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αντιπροσωπείες των αγροτών διαμηνύουν πως το ραντεβού βρίσκεται στον αέρα (vid)

Στον αέρα φαίνεται πως είναι η συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Δευτέρας, παρά το γεγονός πως o πρωθυπουργός πραγματοποίησε σχετική σύσκεψη στο Μαξίμου με το κυβερνητκό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσβλέπει σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, ενώ κατά τη σύσκεψη της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα,  εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών. Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο πρωθυπουργός κατά την συνάντησή τους.

Από την πλευρά τους οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δηλώνουν πως έχουν κληθεί στη συνάντηση άτομα που δεν έπρεπε να βρίσκονται και τα οποία δεν είναι αποδεκτά. Όπως μάλιστα δηλώνουν, όσο δεν τους απαντά το Μέγαρο Μαξίμου, ποιοι θα είναι και πόσοι στη συνάντηση της Δευτέρας, όλα είναι στον αέρα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, στο μπλόκο των Τεμπών πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διαδηλωτών αγροτών, στην οποία και αποφάσισαν πως όσο δεν τους γνωστοποιούνται τα ονόματα όσων θα βρίσκονται στην αυριανή συνάντηση, δεν πρόκειται και εκείνοι να απαντήσουν θετικά. Εξάλλου, αναίρεσαν και την απόφασή τους να ανοίξουν το μπλόκο στα Τέμπη, σε ένδειξη καλής θέλησης και έτσι ο δρόμος παραμένει αυτή τη στιγμή κλειστός.

Πάντως η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που το άλλο μέτωπο των αγροτών, εκείνο που έχει ως επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι παρά την αρχική αρνητική τους θέση, ζητούν τώρα ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα για την προσεχή Τρίτη.

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο που θα οριστούν εκπρόσωποι των αγροτών

Aπό το Μαξίμου πάντως εκτιμούν πως τελικά οι αγρότες θα προσέλθουν στο ραντεβού. Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε και σχετική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: “Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και έναν μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για την Δευτέρα 22/2/2016”, ενώ συμπλήρωσε με έμφαση: “Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου”.

Τέλος, η κα. Γεροβασίλη τόνισε αναφορικά με την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας: “Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση”.

Φωτο: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα