Είναι αυτό το σχέδιο του επόμενου iPhone;

Είναι αυτό το σχέδιο του επόμενου iPhone;

Φαίνεται πως θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, η οποία θα καλύπτει σχεδόν όλη τη μια όψη, και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι στην πίσω πλευρά

του Παναγιώτη Μαρκίδη

Μία φωτογραφία ενός σχεδίου ρίχνει ξανά νερό στον μύλο των εικασιών για το πώς θα είναι το επόμενο μοντέλο iPhone. Η επίμαχη εικόνα μιας οθόνης στην οποία προβάλλεται ένα σχέδιο δημοσιεύτηκε στο /LEAKS. Θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί σε κάποιο από τα εργοστάσια της Foxconn, όπου συναρμολογούνται οι περισσότερες συσκευές της Apple.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, η φωτογραφία μπορεί να προέρχεται από το στάδιο δοκιμών επαλήθευσης του σχεδιασμού και ίσως πρόκειται για ένα από τα δέκα (ή και περισσότερα) πρωτότυπα iPhone που η Apple δοκιμάζει αυτή την περίοδο, ενόψει της καθιερωμένης παρουσίασης του Σεπτεμβρίου. Άρα, ακόμα και αν είναι αυθεντική και πρόσφατη, δεν είναι βέβαιο ότι το επόμενο μοντέλο iPhone θα ακολουθεί ακριβώς αυτή τη σχεδιαστική φόρμα.

Λαμβάνοντας πάντως υπ’ όψιν τη συγκεκριμένη φωτογραφία, προκύπτει ότι το επόμενο iPhone θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, η οποία θα καλύπτει σχεδόν όλη τη μια όψη. Επίσης φαίνεται ότι ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετείται στην πίσω πλευρά του τηλεφώνου, αφού από την μπροστινή απουσιάζει το χαρακτηριστικό κεντρικό πλήκτρο. Ακόμα, η βασική κάμερα διαθέτει δύο φακούς (όπως του iPhone 7 Plus), σε κάθετη όμως διάταξη.

Ανεξάρτητα από τη νέα διαρροή και την αυθεντικότητά της, κάποιοι επιμένουν ότι η Apple πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά δύο νέα μοντέλα iPhone: Το ένα θα είναι συνέχεια της υπάρχουσας σειράς (7s), με κάποιες βελτιώσεις όπως όλα τα μέχρι σήμερα ενδιάμεσα μοντέλα. Το άλλο θα είναι το λεγόμενο επετειακό, για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου. Αυτή η ειδική έκδοση λέγεται ότι θα έχει οθόνη OLED και ίσως κάποιες σχεδιαστικές καινοτομίες, με τη μέση τιμή του να φτάνει τα χίλια δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα