Αυγά και καφές για το Πάσχα; Γιατί όχι;

Αυγά και καφές για το Πάσχα; Γιατί όχι;

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους του Πασχαλινού σας γεύματος

Κάθε χρόνο, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι καφέ Lavazza και, ως εκ τούτου, εκτελούν ένα αδιαμφισβήτητο τελετουργικό.

Ο πρώτος κανόνας είναι ότι ο καφές πρέπει να παρασκευάζεται σωστά, και ο δεύτερος είναι ότι ο καταναλωτής πρέπει να είναι σε θέση να εκτιμήσει πλήρως τη γεύση και το άρωμα του καφέ.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza συνδέεται άμεσα με τους δύο τελευταίους κανόνες παγκοσμίως, δεδομένου ότι, τα τελευταία 25 χρόνια, έχει εμπλακεί ενεργά στη γευσιγνωσία και την κατάρτιση, διαδίδοντας την κουλτούρα του καφέ. Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές, πειραματίζονται με νέες φόρμουλες και ενημερώνουν τους τελικούς πελάτες ότι πρέπει να έχουν την αναζήτηση υψηλότερης ποιότητας εσπρέσο ως βασικό στόχο τους. 

Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του, το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza ανά τον κόσμο δίνει μία περαιτέρω έμφαση στο δεσμό της Lavazza με τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας μέσω της δημιουργίας ειδικού τμήματος πειραματισμού των προϊόντων το 1998. Οι διαισθητικές ιδέες της ομάδας Lavazza μετατράπηκαν σε νέους τρόπους απόλαυσης καφέ. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza του Τορίνο αναπτύσσει νέα προϊόντα και εργαλεία βασισμένα στον εσπρέσο. Αλλάζοντας τις γεύσεις και πραγματοποιώντας συνεχή έρευνα σε νέους τρόπους δοκιμής και ερμηνείας του καφέ, το Κέντρο Εκπαίδευσης έχει γίνει επίσης ένα δημιουργικό «εργαστήριο καφέ» – ένα μέρος όπου οι νέες συνταγές ερευνώνται και αναπτύσσονται – το πρώτο εργαστήριο του είδους του.

Η Lavazza, στην πραγματικότητα, δεν παρέχει μόνο την υψηλότερη ποιότητα καφέ στους καταναλωτές του, αλλά επιπλέον μια καινοτόμα προσέγγιση στην τέχνη της μαγειρικής: καφές όχι μόνο για να πιείτε, αλλά που επιπλέον νοστιμίζει γλυκά και αλμυρά πιάτα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα δείπνο, ή σε ένα εορταστικό γεύμα, όπως με την ιδιαίτερη Πασχαλινή συνταγή από το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza.

Αυγά, μανιτάρια και καφές

ΥΛΙΚΑ

(Για 4 άτομα)

  • 4 μερίδες εσπρέσο (δοκιμάστε τον Lavazza Crema e Gusto ή τον Lavazza Qualità Rossa)
  • 300γρ μανιτάρια (αρμιλλάρια) (καλά μαγειρεμένα)
  • 300γρ μικρά ολόκληρα μανιτάρια
  • 300γρ μανιτάρια (κανθαρέλλα)
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • 1600γρ φύλλα σπανακιού
  • 4 αυγά
  • 200γρ βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα

  • 400γρ  μικρά μανιτάρια ολόκληρα
  • 80γρ βούτυρο
  • 400ml γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά προσφέρουν έναν απρόσμενο, αλλά νόστιμο συνδυασμό γεύσης που δείχνει πώς ο καφές μπορεί να προσθέσει εκπληκτικό βάθος και πλούτο σε ένα αλμυρό πιάτο.

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε όλα τα μανιτάρια. Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με βούτυρο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Μόλις τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια είναι έτοιμα, ρίχνουμε στο τηγάνι τον καφέ. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το σπανάκι σε βούτυρο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ετοιμάζουμε τα αυγά mollet (ελαφρώς βρασμένα αυγά): τα μαγειρεύουμε για 4 λεπτά σε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό, στη συνέχεια, τα ξεφλουδίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό έτσι, ώστε να μην σπάσουν τα ασπράδια. (Δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα χοντρό αλάτι και ξύδι -κόκκινο ή λευκό- στο βραστό νερό για να κάνει τον καθαρισμό των αυγών ευκολότερο.)

Για τη σάλτσα κρέμας

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια (αρμιλλάρια) και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις τα μανιτάρια απορροφήσουν το γάλα και είναι μαγειρεμένα, τα αναμιγνύουμε στο μπλέντερ, ώστε να κάνουμε μία λεία, κρεμώδη σάλτσα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ρίχνουμε την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω το σπανάκι και δημιουργούμε μία λακουβίτσα για το αυγό. Τοποθετούμε τα μανιτάρια γύρω από το σπανάκι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε προσεκτικά το αυγό.

Το Πασχαλινό Γεύμα σερβιρίστηκε!

Σχετικά με τη Lavazza

Η Lavazza ιδρύθηκε στο Τορίνο το 1895 και αποτελεί μια ιταλική εταιρία παραγωγής καφέ που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια εδώ και τέσσερις γενιές. Βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατηγορία μεταποίησης καφέ παγκοσμίως και σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες, μέσω θυγατρικών και των εταιριών διανομής, εξάγοντας το 53% της παραγωγής. Μετά την εξαγορά της Carte Noire, η Lavazza απασχολεί περίπου 3.000 άτομα και έχει κύκλο εργασιών 1,473 δισ. ευρώ (οικονομική κατάσταση 2015).

Η Lavazza ξεκίνησε επινοώντας την έννοια της ανάμειξης καφέ – της τέχνης του συνδυασμού διαφορετικών τύπων καφέ από διάφορες γεωγραφικές περιοχές- με μια διαδικασία που εξακολουθεί να αποτελεί διακριτικό γνώρισμα των περισσότερων προϊόντων της εταιρείας. Η εταιρεία έχει, επίσης, παράδοση άνω των 25 χρόνων στην παραγωγή και πώληση συστημάτων καφέ και προϊόντων και κατέχει ηγετική θέση στην Ιταλία στον τομέα συστημάτων κάψουλας espresso, με δραστηριότητες σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς: στο σπίτι, έξω από το σπίτι και στο γραφείο, πάντα δίνοντας έμφαση σε καινοτόμα συστήματα τεχνολογίας και κατανάλωσης.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Lavazza για περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και τα προϊόντα της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα