Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νάξο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νάξο
Πυρκαγιά στην πλαγιά του λόφου του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), στις παρυφές της πόλης της Ρόδου την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. Για την αντιμετώπισή της έχουν σπεύσει στην περιοχή μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 10 οχήματα με περισσότερους από 20 πυροσβέστες, ενώ άρχισαν ρίψεις και από ελικόπτερο. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ). Eurokinissi

Το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς που βρισκόταν σε χαράδρα ανάμεσα σε δύο χωριά έχει κινηθεί ψηλά προς την κορυφογραμμή. Αντιμετωπίστηκαν οι εστίες που πλησίασαν σπίτια

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και κατά περίεργο τρόπο, λίγο πριν ξημερώσει, μέσα σε χαράδρα, ανάμεσα στα χωριά Σκαδό και Κόρωνος, στη Νάξο.

Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα και τώρα αντιμετωπίζονται όσες μικροεστίες βρίσκονται εκεί, ώστε να κινηθούν οι δυνάμεις ψηλά προς την κορυφογραμμή όπου κινείται πλέον το πύρινο μέτωπο.

Στο σημείο επιχειρούν 26 άντρες με 5 οχήματα, μία ομάδα 10 ατόμων, πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Νάξο με το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής και καθώς έπεσε η νύχτα και αποχώρησαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν, στη Νάξο μεταβαίνουν ενισχύσεις από την Πάρο με άλλα δύο οχήματα.

Η προσπάθεια φαίνεται πως θα είναι ολονύχτια αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως απομακρύνεται πλέον ο άμεσος κίνδυνος για τα σπίτια.

– Φωτογραφία Αρχείου, Eurokinissi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα