O Manu Chao έρχεται για τα 20α γενέθλια του Rockwave Festival

O Manu Chao έρχεται για τα 20α γενέθλια του Rockwave Festival

Την Τρίτη 21 Ιουλίου ο Manu Chao La Ventura θα βρίσκεται στο Terravibe για το Rockwave Festival 2015

Φέτος το καλοκαίρι το Rockwave Festival συμπληρώνει 20 χρόνια και θα το γιορτάσει με έναν ξεχωριστό καλεσμένο. Συγκεκριμένα την Τρίτη 21 Ιουλίου θα φιλοξενήσει στη σκηνή του TerraVibe έναν πολύ ιδιαίτερο και αγαπημένο στο ελληνικό κοινό καλεσμένο με το καταπληκτικό του συγκρότημα, τον Manu Chao La Ventura.

Από μόνο του το γεγονός ότι ο Manu Chao θα βρίσκεται στη σκηνή του Terravibe θα ήταν αρκετό για μια καταπληκτική μουσική εμπειρία. Αν προσθέσουμε ότι θα συνοδεύεται από τους «παλιόφιλους» του, Madjid στην κιθάρα, Philippe Teboul στα drums και  Gambeat στο μπάσο, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στους Radio Bemba και τους Mano Negra, τότε καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για μια συγκλονιστική μουσική στιγμή. Ετοιμαστείτε λοιπόν στις 21 Ιουλίου να ακούσετε αγαπημένα τραγούδια από τη σπουδαία καριέρα του Μanu Chao αλλά και άλλα που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά.

Ο Μanu Chao ξεκίνησε σαν μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, μέχρι που ίδρυσε τη Mano Negra, την μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή.

Ο μουσικός λόγος του Chao, επηρεασμένος από το ότι ο καλλιτέχνης είναι έντονα πολιτικοποιημένος, φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες σε ένα καμβά με ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες. Η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου λοιπόν ραντεβού στο Terravibe για μια ξεχωριστή βραδιά στα 20α γενέθλια του Rockwave Festival.

Πηγή: www.rockwavefestival.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα