Γεννηματά: Η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα μεταξύ ‘γεμιστών’ και ‘μαρμελάδας’

Γεννηματά: Η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα μεταξύ ‘γεμιστών’ και ‘μαρμελάδας’
Δεύτερη ημέρα της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίρνει χρήματα από τους φτωχούς για να τα δώσει στους φτωχότερους. Μίλησε για «Βαρουφάκηδες» στο προσφυγικό

«Ψίχουλα» χαρακτήρισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση για τους αδύναμους στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος και έκανε λόγο για “Βαρουφάκηδες” της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

«Δώσατε μόλις 108 εκ. ευρώ για το πρόγραμμά σας για την ανθρωπιστική κρίση μεταξύ γεμιστών και μαρμελάδας» είπε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του παράλληλου προγράμματος και χαρακτήρισε «ψίχουλα» τις παροχές της κυβέρνησης.

«Τα παίρνετε από τους φτωχούς για να τα δώσετε στους φτωχότερους» πρόσθεσε σε ανάλογο τόνο και μίλησε για «ισοπέδωση προς τα κάτω» και για «δήθεν παράλληλο πρόγραμμα, που δήθεν θα αντιμετώπιζε τη φτώχεια στη χώρα». Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για τη στήριξη των αδυνάμων. «Κάτι ξέρετε εσείς από ψέματα όπως είπε ο κ. Σγουρίδης. Τα είπε όλα ο άνθρωπος» τόνισε παραπέμποντας στις επίμαχες δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών.

«Είχατε Βαρουφάκηδες στο προσφυγικό»

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρωθυπουργού και για την πολιτική του στο προσφυγικό κατηγορώντας τον ότι δεν παρουσίασε ένα σαφές σχέδιο για το τι θα κάνει η κυβέρνηση στις επόμενες ημέρες ενώ έκανε λόγο και για «Βαρουφάκηδες» της κυβέρνησης. «Είχατε δυστυχώς Βαρουφάκηδες και στο προσφυγικό, που έκαναν πρόσκληση σε όλους στη χώρα» σημείωσε.

«Παρουσιάστε μας ένα σχέδιο γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα» πρόσθεσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και αμφισβήτησε τη διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα για το ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα. «Είπατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για κλείσιμο των συνόρων και άρχισα να ανησυχώ πάρα πολύ. Γιατί από αυτό το ίδιο βήμα λέγατε ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει κανέναν Μνημόνιο» σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα