Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου: Πυρά Ν.Δ σε ΠΑΣΟΚ για πρόταση κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου: Πυρά Ν.Δ σε ΠΑΣΟΚ για πρόταση κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών

Κρίσιμο ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου, στο Μαξίμου. Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, επισημαίνει ότι στην προγραμματική συμφωνία με τον κυβερνητικό εταίρο, δε γίνεται αναφορά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου

Η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει κατάργηση του εκλογικού μπόνους στο πρώτο κόμμα φέρνει αναταράξεις στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, που κινούνται στο θέμα αυτό με εντελώς διαφορετικές λογικές και στοχεύσεις.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, λίγο πριν τη συνάντηση Αντώνη Σαμαρά- Ευάγγελου Βενιζέλου και προφανώς σε συνεννόηση με το Μαξίμου, ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικαλούμενος την προγραμματική συμφωνία με τον κυβερνητικό εταίρο, στην οποία δε γίνεται αναφορά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου.

“Δεν  μπορώ να καταλάβω τη σπουδή κάποιων από την επόμενη μέρα των εκλογών να μιλάνε για αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Επειδή τυγχάνει να έχω μπροστά μου και την προγραμματική συμφωνία στο άρθρο 35 δεν αναφέρει πουθενά για αλλαγή του εκλογικού συστήματος”, δήλωσε ο .Παπαμιμίκος.

“Για εμάς δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή αλλαγής του εκλογικού νόμου”, ξεκαθάρισε, προσθέτοντας: “Ο σημερινός εκλογικός νόμος μοιράζει 250 έδρες με απλή αναλογική, οπότε και τα κόμματα που έχουν 3% μετέχουν ισότιμα. Οι 50 έδρες πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα και αυτό χρειάζεται στη χώρα για να υπάρχει σταθερότητα.”

Ο κ.Παπαμιμίκος σημείωσε πως το θέμα συζητείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αλλά η υπάρχουσα προγραμματική συμφωνία το καλύπτει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξει αυτή η συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα